Ugrás a tartalomra

Mennyi az annyi?

2022.04.07
07:15
Forrás
rik.parlament.gov.rs
A VMSZ-nek 6 mandátuma lehet. Ezek a szerbiai előrehozott választás eredményei a szavazatok 99,35 százalékos feldolgozottságnál.

A Köztársasági Választási Bizottság legfrissebb adatai, a 99,35 százalékos feldolgozottság szerint a szerbiai előrehozott parlamenti választáson a legtöbb szavazatot az Aleksandar Vučić – Együtt mindent elérhetünk lista kapta, a voksok 42,91 százalékával, jelen állás szerint ez 120 képviselői mandátumot jelent.

Ezt követi a Marinika Tepić – Együtt Szerbia Győzelméért lista, amely a szavazatok 13,7 százalékával 38, az Ivica Dačić - Szerbia kormányfője lista pedig 11,42 százalékkal 31 képviselői mandátumot szerzett. A jelenlegi adatok szerint a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista a szavazatok 1,59 százalékát szerezte meg, ezzel 6 képviselői mandátumot tudhat magáénak a parlamentben.

A RIK jelenlegi adatai szerint a szavazásra jogosultak 58,72 százaléka járult az urnák elé vasárnap.

Szerbia
választások 2022
eredmények
VMSZ

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.