Ugrás a tartalomra

Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója

2017.11.29
23:18
2024.03.19
08:37
Forrás
civilportal.rs
Tudományos célú találkozó középiskolások és egyetemisták számára Topolyán, december 9-én. Jelentkezési határidő: 2017. november 30-a éjfélig.

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület második alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját a középiskolás és egyetemista korosztály számára. A találkozó lehetőséget biztosít a fiatal kutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására.
 
A II. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozójára 2017. december 9-én, 9 órától kerül sor a topolyai Kray-kastélyban működő Topolya Község Múzeumának nagytermében (Tito marsall utca 60.).
 
Idén a témakörök változatlanul a biológiai tudományok területéről kerülnek ki, többek között az állattan, biogeográfia, etológia, evolúcióbiológia, genetika, hidrobiológia, mikrobiológia, növénytan, populációbiológia, ökológia, természetvédelmi biológia, valamint kiegészítve a környezetvédelem, néprajz és természet, illetve az ökoturizmus témakörökkel.
 
A jelentkezéseket Vajdaság egész területéről, és a környező országokból is várjuk mindazok részéről, akik már megkezdték középiskolai tanulmányaikat, illetve nem töltötték be negyvenedik életévüket.
 
A kutatási témájukat előadás formájában bemutatók számára a részvétel regisztrációhoz kötött!
 
További részletek a találkozóval kapcsolatban:
http://arcus.org.rs/hun/ii-vajdasagi-fiatal-termeszetkutatok-talalkozoja/
 
Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, az online regisztrációs lap kitöltésével lehet, 2017. november 30-a éjfélig.
http://arcus.org.rs/hun/ii-vajdasagi-fiatal-termeszetkutatok-talalkozoja-online-regisztracios-lap/

Topolya
Arcus
természetkutatókj
találkozó

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.