Ugrás a tartalomra

Gombás-tejfölös csirkecomb

2018.01.11
13:11
2018.01.11
13:17
Forrás
mindmegette.hu/KGizike
Egyszerű és finom étel, ízlés szerint készíthetünk mellé köretet

Hozzávalók

    4 db csirkecomb
    só
    őrölt színes bors
    2-3 ek olaj
    2 tk ételízesítő
    2 mk majoránna
    1,5 dl fehérbor
    1 db vöröshagyma (nagy)
    60 dkg gomba
    3 dl tejföl
    1 tk liszt
    1 tk pirospaprika

 

Elkészítés

A combokat kettévágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd belehelyezzük a combokat, és pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük. Ezután kivesszük a zsiradékból, egy tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel és majoránnával, aláöntjük a bort, majd lefedjük a tepsit, és bő egy óra alatt puhára pároljuk a húst.

A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük ízlés szerint. A visszamaradt zsiradékba üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd megpároljuk, és zsírjára sütjük.
A puhára párolódott húst kivesszük a sütőből, majd leöntjük róla a levet. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet, majd simára keverjük.

A megpárolódott gombát megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, majd ráöntjük a tejfölös keveréket, és kiforraljuk. Ezután a combokra öntjük úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt összesütjük.

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.