Ugrás a tartalomra

Zöldborsós tokány

2018.02.27
07:46
2024.03.19
08:32
Forrás
cookpad.com
Egy nem mindennapi egytálétel a mindennapokra.

Hozzávalók (8 adaghoz):

    1,2 kg sertés lapocka
    10 dkg csemege szalonna (füstölt)
    3 db nagyobbacska hagyma
    3 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál liszt
    70 dkg zöldborsó (mirelit)
    2 tk őrölt csemege paprika
    1 teáskanál őrölt bors
    2 db maggi húsleves kocka
    1 evőkanál só

Elkészítés (kb. 80 perc):

Első lépésként a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnát pedig vékonyan felszeleteljük, a hagymát, fokhagymát finomra aprítjuk. Kisütjük a szalonna darabkák zsírját. Közben a felcsíkozott húst összekeverjük a liszttel, és két részletben hozzáadjuk a piruló szalonnához. A fokhagymát is belekeverjük, majd az egészet jól átsütjük és kiszedjük egy tálba.

A visszamaradt zsírhoz még 2 evőkanálnyi füstölt szalonnát adunk, és amikor összeolvadtak, rádobjuk a hagyma szeleteket. Egy-két percig kavargassuk, közben megsózzuk. Mikor a hagyma már "üveges" lett, hozzáadjuk a húst, jól átkeverjük. Megfűszerezzük a pirospaprikával, borssal, és 3 dl vízzel felöntötjük. Belemorzsoljuk a leveskockákat, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük a húst. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és addig rotyogtatjuk az ételt, amíg az is puha lett. Közben az elfőtt levét pótoljuk és ízlés szerint tovább fűszerezzük.

Mire elkészül a finom tokány, a tésztát is kifőzzük és már tálalhatjuk is az elkészült húsos étellel.

 

recept

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.