Ugrás a tartalomra

Barackos-csirkés rizs

2018.07.24
07:40
2024.03.19
08:33
Forrás
Alíz konyhája
Üdítően könnyű nyári ebéd.

Hozzávalók:

    60 dkg csirkemellfilé
    25 dkg rizs
    1 közepes vöröshagyma
    5 dl csirkehúsleves kockából
    ½ doboz konzerv sárgabarack vagy friss barack
    sáfrány vagy kurkuma
    olaj
    só, bors

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkehúst. Addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Közékeverjük a megmosott és lecsepegtetett rizst. Sózzuk, borsozzuk és sáfránnyal vagy kurkumával ízesítjük. A húslevest a csirkére öntjük és lefedve kis hőmérsékleten fedő alatt 15-20 percig pároljuk. A barackot felkockázzuk és óvatosan a kész ételhez keverjük. Ha friss barackot használunk, akkor kicsit előbb tesszük hozzá.

Megjegyzés: Friss barackból az igazi, mert a konzerv sárgabaracknak nincs igazán jó íze. Őszibarackkal is finom.
 

barack
csirke
rizs

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.