Ugrás a tartalomra

Fűszeres tarja zöldséges-sajtos burgonyapürével

2019.02.03
07:53
2024.03.19
08:34
Forrás
Alíz konyhája
Egyszerre készül a köret és a hús, ami salátával kiegészítve tökéletes fogás.

 Hozzávalók:

    6 szelet tarja
    6 tojás
    1 közepes fej hagyma
    40 dkg vegyes mirelit zöldség
    só, bors
    fokhagyma granulátum
    aprópecsenye fűszerkeverék
    1 kg  burgonya
    2 ek. vaj
    1 dl tej
    15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Kiklopfoljuk a tarjaszeleteket, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és kevés olajon mindkét oldalukon elősütjük. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd lazán elhelyezzük benne a hússzeleteket.

Megtisztítjuk a burgonyát, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Egy kis vajjal és kevés tejjel sűrű burgonyapürét készítünk belőle. Sűrűbbet, mint ahogy általában készítik.

A hagymát apróra vágjuk, és a hús maradék zsírjában üvegesre pároljuk. Beleszórjuk a zöldséget is. Sózzuk, borsozzuk, és fokhagyma granulátummal ízesítjük. Kevés vizet öntünk rá, és kb. 10 percig lefedve pároljuk. Miután elpárolgott a leve, hozzákeverjük a burgonyapüréhez.

A zöldséges burgonyapürével „bekeretezzük” a hússzeleteket. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a sajt még éppen csak kezdene pirulni, kivesszük a sütőből, és 1-1 tojást ütünk a hússzeletekre. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt is szépen megpirul, és a tojás is megszilárdul.

Salátával tálaljuk.

tarja
zöldség
burgonya
sajt

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.