Ugrás a tartalomra

Április elsejéig meghosszabbították a területalapú támogatások kérvényezésének határidejét

2024.02.28
11:44
2024.02.28
15:57
Forrás
Pannon RTV
Erről is szó volt az Oromon megtartott lakossági fórumon. Az eseményen a köztársasági és tartományi pályázati lehetőségekről is hallhattak tájékoztatót a gazdák.

A mezőgazdasággal kapcsolatos aktuális pályázati lehetőségeket ismertették Oromon. A lakossági fórum célja, hogy a termelők időben fel tudjanak készülni azon változásokra, újításokra illetve pályázati lehetőségekre, amelyek ebben az évben várnak rájuk.

Erdélyi Olivér, Orom HK elnöke: „A lakosságnak nagy része, mondhatni azt, hogy 80-90 százaléka mezőgazdaságból él, és fontos az, hogy ilyen fórumokon részt vegyenek a mezőgazdasággal foglalkozó személyek.”

A tartományi mezőgazdasági titkárságnál a gazdák 12-13 területen pályázhatnak ebben az évben is. Az elmúlt években a start up, az eszköz,- öntözőrendszerek,- fóliasátrak beszerzésére kiírt pályázatokra érkezett be a legtöbb kérelem. A Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alapnál a legújabb kölcsöntámogatás a földvásárlásra és a reproanyagra vonatkozik.

Molnár Viktor, Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap igazgatója: „A mezőgazdasági fejlesztési alapnál pedig az utóbbi néhány évben úgymond felszaporodott a lehetőségek száma, ugyanis az öt, hat kölcsönvonalat, már 13 különböző típusú kölcsönvonalra emeltük számszerűen.”

Tóbiás József, a VMSZ köztársasági képviselője az aktuális területalapú és egyéb támogatások igényléséről beszélt.

„Nagyon jókor jött az, hogy április elsejéig meghosszabbították a területalapú támogatások kérvényezésének a lehetőségét. Ez különösen a bérelt földek vonatkozásában óriási jelentőségű, hiszen a saját földekkel jóval kevesebb probléma adódott.”

A VMSZ-es köztársasági parlamenti képviselő a lakossági fórumon azt is megerősítette, hogy a területalapú támogatások kifizetése elkezdődött Szerbiában.

mezőgazdaság
támogatás
VMSZ
lakossági fórum

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.