Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Börtönbüntetést is kaphat a szabadkai állatkínzó

2020-11-21
12:59
2020-11-21
18:08
Forrás
Pannon RTV
Ahogyan korábban hírül adtuk, csütörtökön a szabadkai rendőrség őrizetbe vette az 1971-es születésű Čedomir Petrovićot állatkínzás és állatok megölésének alapos gyanúja miatt.

Minderre a tulajdonában levő épületek átkutatásakor bizonyítékokat is találtak a rendőrök. Stábunk ma az egyik ilyen helyszínt kereste fel a szabadkai Újfalu helyi közösség területén, a Bajai temetőhöz közeli Gostivari utcában. Az állatvédők és a szomszédok arra panaszkodtak, hogy korábban már többször is feljelentették „Čedo Šintert”, az illetékesek mégsem tettek semmit. 

A gúnynevén Čedo Šinterként emlegetett férfi szomszédai azt állítják, többször is értesítették az illetékes felügyelőséget és a kommunális milíciát, de semmi sem történt. A kutyák üvöltése és az elviselhetetlen bűz elárasztotta az egész környéket, főleg nyáron, amikor a szerencsétlen állatok sokszor napokig víz és élelem nélkül maradtak.

Emlékeztetőül: kedden az állatvédők 15 csontsovány, kiéheztetett, szomjas, és kínzások nyomait magukon viselő fajtatiszta kutyát mentettek meg a biztos haláltól Čedo Šinter tavankúti erdőben bérelt tanyájáról, ahova egy kisteherautóban vittel el az általa üzemeltetett szabadkai illegális kutyamenhelyről az állatokat. A Gaj utca felől a Bajai úti temető irányában található Gostivari utcában élők két évig küzdöttek a Petrović által bérelt ház udvarából eredő kellemetlen szagokkal és a kutyaugatás problémájával, különösen a nyári hónapokban - panaszolta az egyik szomszéd, Stipan Petrić: „Nemhogy ugatnak, hanem vonyítanak. És mindig este jöttek, és vitték a kutyákat, meg hozták.” 

A helyeik elmondása alapján az ebek szó szerint láncokon lógtak, éheztek és nagyon rosszul bántak velük. A szomszédok szerint a kommunális milícia csak egyetlen egyszer jött ki a helyszínre, de hatósági intézkedés nem történt. Ezt a házat az illető bérelte - mondta el stábunknak Horváth Betty, a Subotičke Njuškice állatvédő egyesület önkéntese: „Ebben a házban volt úgymond elszállásolva, elhelyezve, magyarul mondva láncra verve és éheztetve körülbelül 15 kutya, amennyiről ugye tudunk, mert valószínűleg két lokációról hozhatta ki őket arra a tanyára, ahol végül megtaláltuk őket. Itt ebben a házban pedig itt hagyta azokat, amelyeknek már semmi esélyük nem volt arra, hogy lábra álljanak, viszont ahelyett, hogy vizet és ételt adott volna nekik, illetve állatorvosi ellátásban részesítse őket, itt hagyta láncon. Három kutya ebbe belehalt, az éhségbe és a szomjúságba, egy kutyát lehetett innen kimenteni, aki még ma is kritikus állapotban van.”

A törvény börtönbüntetést lát elő az állatkínzásért. Szabadkán azonban eddig egyetlen ilyen bírósági döntés sem született. Amennyiben Čedo Šintert jogerősen elítélnék, az precedenst jelentene az igazságszolgáltatásban - mondja az állatvédő. A szerb belügyminisztérium szabadkai munkatársai csütörtökön vették őrizetbe az 1971-es születésű Čedomir Petrovićot állatkínzás és állatok megölésének alapos gyanúja miatt.

börtönbüntetés
börtön
állatkínzás
Szabadka

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.