Ugrás a tartalomra

Adventi hangversenyt tartottak Csókán

2021.12.04
12:06
2021.12.04
16:54
Forrás
Pannon RTV
Jöjj, népek Megváltója! címmel adventi hangversenyt tartottak a Csóka Művelődési és Oktatási Központ színháztermében. Miklós Réka énekes és Borbély Zoltán orgonista gregorián és népének feldolgozásokat adtak elő péntek este.

Az ünnepre való felkészülés egyik alappillére a hangulat megteremtése. Ezt muzsikaszóval talán a legkönnyebb elérni, így sokan látogattak el az adventi hangversenyre.

Gyólay Zoltán, Csóka: „Örültem, hogy láttam a hirdetést, hogy Csókán is lesz egy minőségi koncert. Bár itt nagyon ritkán van, és azt sem tudom, hogy milyen közönsége van ennek a típusú zenének, mert itt nagyon ritkán van hasonló.”

Borbély Zoltán orgonaművész és felesége, Miklós Réka egyházzenész nagyon sok egyházzenei történésnek a megmozgatója, kezdeményezője. Most is egy egyedi zenei összeállítással érkeztek.

Miklós Réka zentai egyházzenész: „Egy adventi hangversenyről van szó, amelyet tényleg ebben a tematikába ágyazunk. A mai estén orgona muzsika fog elhangzani, gregorián népének adaptációkkal. Ez azért is érdekes, mert ilyen összeállításban nem szokott elhangzani ez a repertoár. Tehát én megpróbáltam a magyar szövegeket latin dallamokra rakni.”

A szervező, a Csóka Művelődési és Oktatási Központ számára fontos, hogy minőségi és az adott alkalomhoz megfelelő előadással, eseménnyel szolgáljanak a közönségnek.

Kobrehel Éva igazgató: „Mindenekelőtt azért öröm ez számunkra, mert ezzel is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy karácsonyra hangolódjunk és egy kicsit átszellemüljön minden ember, aki részese ennek a hangversenynek.”

A Csóka Művelődési és Oktatási Központ tovább készül a karácsonyra, ugyanis december 20-án a Szabadkai Zeneiskolában vendégszerepel, majd ezt követően 21-én sor kerül a karácsonyi műsorra is az intézményben.

Csóka
advent
hangverseny
Csóka Művelődési és Oktatási Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.