Ugrás a tartalomra

Büszkén vallom, hogy magyar vagyok

2023.03.15
09:38
2023.03.15
16:31
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel mutatta be ünnepi műsorát a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ kedd este a Csáki Lajos Általános Iskola sportcsarnokában.

A 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándor verseinek felhasználásával készült előadáson versben, zenében és táncban elevenítették fel az idén 30 éves művelődési központ szakosztályai valamint a Fokos zenekar, Molnár Krekity Olga és Hajvert Ákos versmondók az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc jelentős mozzanatait. A teltházas eseményen Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi titkár mondott köszöntő beszédet. Kiemelte: március 15-e minden magyar ünnepe, a forradalom és szabadságharc eseményei jelentősen meghatározták a magyar nemzet sorsát, jövőjét, ezért fontos megemlékezni róluk. 

Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi titkár: „Minden kornak megvannak a saját kihívásai, saját nehézségei, és ha nem is forradalom szintjén, de úgymond minden ember a saját életében is meghozza azokat a döntéseket, amelyek fontosak számára, különösen, amikor a magyarságunkról is szó van, hiszen mi, akik az anyaországon kívül élünk, azt minden nap tapasztalhatjuk, hogy magyarnak lenni jó, de magyarnak lenni felelősség is és olyan dolog, amelyet napról napra saját magunknak is bizonyítanunk kell.” 

1848-49-es forradalom és szabadságharc
1848/49
Petőfi Sándor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.