Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

A híres szerbek és magyarok nagy szerelmei

2021.11.30
22:01
Forrás
Pannon RTV
Tizedik születésnapját ünnepli a Vajdasági Magyar Szövetség Belgrádi Városi szervezete.

A párt Belgrád várossal együttműködve hétnapos kiállítást szervezett A híres szerbek és magyarok nagy szerelmei elnevezéssel a főváros központjában – a Köztársaság téren – és kezdeményezték, hogy három belgrádi utca olyan nevet kapjon, amely a szerb-magyar kapcsolatokat és barátságot szimbolizálják. Ezek pedig a Budapesti utca, a Hunyady Júlia hercegnő utcája és az Árpádházi Katalin hercegnő utcája.

A fővárosi kiállítást Agyánszki Máté történelemtanár állította össze.

Belgrád
kiállítás
magyar
szerb
Agyánszki Máté

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.