Ugrás a tartalomra

Kazimír és Karolina freak show Csantavéren

2021.07.24
10:12
2021.07.24
16:20
Forrás
Pannon RTV
Több százan voltak kíváncsiak Csantavéren a Tanyaszínház idei turnésorozatának első állomásán a Kazimír és Karolina freak show címet viselő egész estét betöltő színdarabra.

Csantavér adott otthont a Tanyaszínház idei turnéja első állomásának. Az előadás helyszíne ezúttal is a nagygödör volt. Az előadást megelőzően már a kora esti órákban szépszámú közönség várta a színészeket.

Szabó Dorottya, Csantavér: „Majdnem minden előadáson részt szoktam venni unokatestvéremmel vagy a gyermekeimmel. Nagy lelkesedéssel szoktuk várni, örülünk, hogy majdnem minden évben, amikor csak lehet, el tudnak jönni.”

A telihold fényei kíséretében több száz érdeklődő sereglett össze az ideiglenes színpad előtt, hogy megnézhesse a 1978-ban alapított Tanyaszínház tehetséges fiatal színészeinek idei előadását, amely a Kazimír és Karolina freak show címet viseli. Karolina szerepében Dedovity Tomity Dinát láthattuk: „Nagyjából 3 hetünk volt felkészülni erre az előadásra, és szerintem jó lesz. A szerepem egy nőről szól, aki nem igazán szeretne foglalkozni a problémáival, ezért ő csak bulizna, szeretne egy napot az életében, amikor tényleg nem érdekli semmi, csak a szórakozás.”

A mindennapi élet történéseiből leszűrt és összeállított darab egy szakítás történetét mutatja be, ami több meglepetést is tartogat a színházi élményeket kedvelő érdeklődőknek. Kazimírt László Roland személyesíti meg: „Ami a szerepet illeti, nem mondanám, hogy túl közel áll hozzám Kazimír személye, mert ő elvesztette a munkáját, én még soha nem vesztettem el a munkámat – bár nem volt az életemben sok munkám – ezáltal nagyon mély depresszióba süllyed Kazimír és gondolom, hogy ez sok embernek ismerős.”

A vándorszínpados, egész estés produkciót bemutató Tanyaszínház célkitűzése, hogy a kistelepülésen és tanyavilágban élőkhöz is eljusson a művészete szeretetet és élvezete.

András Gyuricsin Attila, elnök, Csantavér HK: „Szeretjük a Tanyaszínházat, a csantavériek szeretik a rendezvényeket. A Tanyaszínháznak hagyománya van itt nálunk is, ezért jövünk, nézzük, tapsolunk és örülünk neki, hogy ez a rendezvény itt nálunk is jelen van és most egy külön plusz dolog, hogy nálunk kezdődik.”

A közösségépítés fontos építőköve a kultúra és a művelődés együttes megélése- hangsúlyozta a Szabadkai Városi Tanács tagja.

Ercsi Hargita, tanácstag, Szabadka VT: „Mindannyian dolgozunk is azon, hogy minél több kulturális esemény legyen majd a faluban a jövőben. Vannak különböző terveink, szeretnénk a kultúrát mindenféleképp feleleveníteni, hisz itt van ez a szép színházunk is, ami fel lett újítva, a jövőben pedig ezen fogunk dolgozni.”

Az előadás hivatalos premierjére egyébként szombaton este 9-től Kavillón lesz, majd a társulat tovább indul és Vajdaság településein mutatja be a színdarabot. A pontos helyszíneket az érdeklődők a Tanyaszínház hivatalos Facebook oldalán tekinthetik meg.

Csantavér
Kazimír és Karolina freak show
Tanyaszínház

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.