Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa: Színháztörténeti előadások gyerekeknek

2019-11-07
12:30
2019-11-07
16:16
Forrás
Pannon RTV
Kulisszajárással és vetítéssel egybekötött színháztörténeti előadás-sorozatot szervez mintegy 100 hetedikes diáknak a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény.

A fiatalok betekintést nyerhetnek a világ különféle színházi kultúráinak játéktereibe, kezdve az ókortól egészen napjainkig. A programot a magyar kormány támogatja. Az előadó Oláh Tamás magyarkanizsai rendező és dramaturg, aki körbe is vezeti a diákokat a Cnesa OMI színháztermében és megmutatja nekik hogyan működik például a süllyesztő, a húzó, a zsinórpadlás, illetve a világítási híd. Mint kiemelte, az iskolában keveset tanulnak a gyerekek erről a témáról.

Oláh Tamás, rendező, dramaturg, Magyarkanizsa: „Igazából nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy vannak színháztörténeti órák, bár nagyon kevés órában tudnak foglalkozni színháztörténettel. Többnyire a görög és a római színháznál megállnak. Én egy picikét továbbmegyek meg egy picit elmélyítem ezt a tudást a görög és a római színház területén. Azt gondolom, hogy a gyerekek nagyon nyitottak, nagyon sok kérdésük van, tényleg nagyon aktívak az előadásokon és érdekesek nekik ezek a terek is.”

színház
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.