Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa: Színháztörténeti előadások gyerekeknek

2019.11.07
12:30
2019.11.07
16:16
Forrás
Pannon RTV
Kulisszajárással és vetítéssel egybekötött színháztörténeti előadás-sorozatot szervez mintegy 100 hetedikes diáknak a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény.

A fiatalok betekintést nyerhetnek a világ különféle színházi kultúráinak játéktereibe, kezdve az ókortól egészen napjainkig. A programot a magyar kormány támogatja. Az előadó Oláh Tamás magyarkanizsai rendező és dramaturg, aki körbe is vezeti a diákokat a Cnesa OMI színháztermében és megmutatja nekik hogyan működik például a süllyesztő, a húzó, a zsinórpadlás, illetve a világítási híd. Mint kiemelte, az iskolában keveset tanulnak a gyerekek erről a témáról.

Oláh Tamás, rendező, dramaturg, Magyarkanizsa: „Igazából nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy vannak színháztörténeti órák, bár nagyon kevés órában tudnak foglalkozni színháztörténettel. Többnyire a görög és a római színháznál megállnak. Én egy picikét továbbmegyek meg egy picit elmélyítem ezt a tudást a görög és a római színház területén. Azt gondolom, hogy a gyerekek nagyon nyitottak, nagyon sok kérdésük van, tényleg nagyon aktívak az előadásokon és érdekesek nekik ezek a terek is.”

színház
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.