Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa: Színháztörténeti előadások gyerekeknek

2019-11-07
12:30
2019-11-07
16:16
Forrás
Pannon RTV
Kulisszajárással és vetítéssel egybekötött színháztörténeti előadás-sorozatot szervez mintegy 100 hetedikes diáknak a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény.

A fiatalok betekintést nyerhetnek a világ különféle színházi kultúráinak játéktereibe, kezdve az ókortól egészen napjainkig. A programot a magyar kormány támogatja. Az előadó Oláh Tamás magyarkanizsai rendező és dramaturg, aki körbe is vezeti a diákokat a Cnesa OMI színháztermében és megmutatja nekik hogyan működik például a süllyesztő, a húzó, a zsinórpadlás, illetve a világítási híd. Mint kiemelte, az iskolában keveset tanulnak a gyerekek erről a témáról.

Oláh Tamás, rendező, dramaturg, Magyarkanizsa: „Igazából nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy vannak színháztörténeti órák, bár nagyon kevés órában tudnak foglalkozni színháztörténettel. Többnyire a görög és a római színháznál megállnak. Én egy picikét továbbmegyek meg egy picit elmélyítem ezt a tudást a görög és a római színház területén. Azt gondolom, hogy a gyerekek nagyon nyitottak, nagyon sok kérdésük van, tényleg nagyon aktívak az előadásokon és érdekesek nekik ezek a terek is.”

színház
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.