Ugrás a tartalomra
Palotás
Pannon RTV/Csipak Edvin

Ötéves a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület

2018-03-25
20:38
2018-03-26
21:11
Forrás
Pannon RTV
Gálaestet tartottak a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület új székházának átadása alkalmából a szabadkai Jadran színpadon.

A vasárnap esti eseményen egyben megünnepelték az egyesület alapításának ötödik évfordulóját is. A rendezvényen többek között részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke, valamint Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Kislányok a színpadon

A Talentum egyesület magyar kultúrával, énekekkel, táncokkal, színjátszással, valamit drámajátékkal ismerteti meg tanulóit. A fiatalok az estre színes műsorokkal készültek a szülőknek és az érdeklődőknek. Burányi Éva: „Pontosan nem tudom, hogy mióta táncolok, de elég régen. Szeretek táncolni, mert új barátokat is szereztem és nagyon jó.” Ritz Karolina: „Nagyon szeretek táncolni, mert sok barátot szerzek és megismerek új hagyományokat meg dalokat. Már 4 éve a Talentumban táncolok.” Magyar Kinga Lilla: „Én is 4 éve táncolok a Talentum egyesületben, és Sárközi táncokat fogunk most táncolni, de énekelni is fogunk.” Urányi Emese: „Már óvodás korom óta táncolok és nagyon szeretem, mert sok barátot is szereztem.”

A Talentum egyesület művészeti vezetője, Brezovszki Tamara volt az egyik szervezője a rendezvénynek. Tamara fáradhatatlan munkájáról tett tanúbizonyságot az elmúlt időszakban, és neki, valamint férjének, Brezovszki Rolandnak köszönhették a vendégek a vasárnapi estet. Brezovszki Tamara, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület, elnök, Szabadka: „Ez egy mérföldkő a részünkre, hiszen szinte napra pontosan ma vagyunk öt évesek. Öt évvel ezelőtt megalakult a Talentum egyesület, egy nagyon egyszerű irányelvet követ a mai napig - mindenki tegye azt, amihez a legjobban ért, amit a legjobban tud és szeret csinálni, amiért a szíve igazán dobog.”

A rendezvényen az egyesület tanulói nem csak tánccal szórakoztatták a közönséget, hanem énektudásukat is megmutatták a nagyérdemű közönség előtt.

Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
jubíleum
Pásztor István
Hajnal Jenő
VMSZ
MNT

Most

22:00

Tragédiák a túlzsúfolt Mount Everesten

Három indiai hegymászó halt meg a Mount Everesten (Csomolungma) az elmúlt napokban, és ezzel hétre emelkedett az idei, tavaszi mászószezon halálos áldozatainak száma – közölték a nepáli hatóságok.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.