Ugrás a tartalomra

Ötéves a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület

2018.03.25
20:38
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Gálaestet tartottak a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület új székházának átadása alkalmából a szabadkai Jadran színpadon.

A vasárnap esti eseményen egyben megünnepelték az egyesület alapításának ötödik évfordulóját is. A rendezvényen többek között részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke, valamint Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

A Talentum egyesület magyar kultúrával, énekekkel, táncokkal, színjátszással, valamit drámajátékkal ismerteti meg tanulóit. A fiatalok az estre színes műsorokkal készültek a szülőknek és az érdeklődőknek. Burányi Éva: „Pontosan nem tudom, hogy mióta táncolok, de elég régen. Szeretek táncolni, mert új barátokat is szereztem és nagyon jó.” Ritz Karolina: „Nagyon szeretek táncolni, mert sok barátot szerzek és megismerek új hagyományokat meg dalokat. Már 4 éve a Talentumban táncolok.” Magyar Kinga Lilla: „Én is 4 éve táncolok a Talentum egyesületben, és Sárközi táncokat fogunk most táncolni, de énekelni is fogunk.” Urányi Emese: „Már óvodás korom óta táncolok és nagyon szeretem, mert sok barátot is szereztem.”

A Talentum egyesület művészeti vezetője, Brezovszki Tamara volt az egyik szervezője a rendezvénynek. Tamara fáradhatatlan munkájáról tett tanúbizonyságot az elmúlt időszakban, és neki, valamint férjének, Brezovszki Rolandnak köszönhették a vendégek a vasárnapi estet. Brezovszki Tamara, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület, elnök, Szabadka: „Ez egy mérföldkő a részünkre, hiszen szinte napra pontosan ma vagyunk öt évesek. Öt évvel ezelőtt megalakult a Talentum egyesület, egy nagyon egyszerű irányelvet követ a mai napig - mindenki tegye azt, amihez a legjobban ért, amit a legjobban tud és szeret csinálni, amiért a szíve igazán dobog.”

A rendezvényen az egyesület tanulói nem csak tánccal szórakoztatták a közönséget, hanem énektudásukat is megmutatták a nagyérdemű közönség előtt.

Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
jubíleum
Pásztor István
Hajnal Jenő
VMSZ
MNT

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.