Ugrás a tartalomra
Palotás
Pannon RTV/Csipak Edvin

Ötéves a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület

2018-03-25
20:38
2018-03-26
21:11
Forrás
Pannon RTV
Gálaestet tartottak a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület új székházának átadása alkalmából a szabadkai Jadran színpadon.

A vasárnap esti eseményen egyben megünnepelték az egyesület alapításának ötödik évfordulóját is. A rendezvényen többek között részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke, valamint Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Kislányok a színpadon

A Talentum egyesület magyar kultúrával, énekekkel, táncokkal, színjátszással, valamit drámajátékkal ismerteti meg tanulóit. A fiatalok az estre színes műsorokkal készültek a szülőknek és az érdeklődőknek. Burányi Éva: „Pontosan nem tudom, hogy mióta táncolok, de elég régen. Szeretek táncolni, mert új barátokat is szereztem és nagyon jó.” Ritz Karolina: „Nagyon szeretek táncolni, mert sok barátot szerzek és megismerek új hagyományokat meg dalokat. Már 4 éve a Talentumban táncolok.” Magyar Kinga Lilla: „Én is 4 éve táncolok a Talentum egyesületben, és Sárközi táncokat fogunk most táncolni, de énekelni is fogunk.” Urányi Emese: „Már óvodás korom óta táncolok és nagyon szeretem, mert sok barátot is szereztem.”

A Talentum egyesület művészeti vezetője, Brezovszki Tamara volt az egyik szervezője a rendezvénynek. Tamara fáradhatatlan munkájáról tett tanúbizonyságot az elmúlt időszakban, és neki, valamint férjének, Brezovszki Rolandnak köszönhették a vendégek a vasárnapi estet. Brezovszki Tamara, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület, elnök, Szabadka: „Ez egy mérföldkő a részünkre, hiszen szinte napra pontosan ma vagyunk öt évesek. Öt évvel ezelőtt megalakult a Talentum egyesület, egy nagyon egyszerű irányelvet követ a mai napig - mindenki tegye azt, amihez a legjobban ért, amit a legjobban tud és szeret csinálni, amiért a szíve igazán dobog.”

A rendezvényen az egyesület tanulói nem csak tánccal szórakoztatták a közönséget, hanem énektudásukat is megmutatták a nagyérdemű közönség előtt.

Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
jubíleum
Pásztor István
Hajnal Jenő
VMSZ
MNT

Most

23:12, Frissítve: 23:24

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.