Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rendhagyó műsort tartott a kArc Irodalmi Kávéház

2022.01.22
07:05
2022.01.22
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt évek műsoraiból hallhattak válogatást a nézők,

A magyar kultúra napjának előestéjén a kArc Irodalmi Kávéház rendhagyó műsorral kedveskedett minden verskedvelőnek a Szabadkai Népszínház Jadran Színpadán. Pénteken este az elmúlt évek műsoraiból hallhattak válogatást a nézők, többek között Domonkos István, Kölcsey Ferenc, Kosztolányi Dezső, József Attila Radnóti Miklós és Ady Endre költeményei hangzottak el és csendültek fel - mondta el Kalmár Zsuzsa. A Szabadkai Népszínház magyar társulatának tagja, a műsor egyik résztvevője hozzátette: az est folyamán a csaknem kétórás produkcióban közreműködött Budinčević Krisztián, Kovács Nemes Andor, Magyar Zsófia és Pámer Csilla is, valamint Garai Róbert, Kucsera Géza, Miroslav Jovančić és Sánta Zoltán zenészek, illetve még sokan mások.

Kalmár Zsuzsa, a magyar társulat színésze, Szabadkai Népszínház: „Egy kicsit kevés időnk volt, tíz nappal ezelőtt derült ki, hogy ezt az időpontot el tudja kapni a társulatunk, és ezért így hopp, hirtelen arra gondoltunk, hogy egy kArc irodalmi este összerakunk. S mivel idén vagyunk tízévesek, azon gondolkodtunk, hogy az elmúlt tíz év gyümölcseiből válogatnánk mára dalokat és verseket is. Minden olyan színész a magyar társulatban, aki ráért, és kedve volt, az verset mond ma, és elég sok zenével sikerült feldúsítanunk ezt a műsort.”

kArc irodalmi kávéház
versek
irodalom
Kalmár Zsuzsa

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű