Ugrás a tartalomra

Rendhagyó műsort tartott a kArc Irodalmi Kávéház

2022.01.22
07:05
2022.01.22
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt évek műsoraiból hallhattak válogatást a nézők,

A magyar kultúra napjának előestéjén a kArc Irodalmi Kávéház rendhagyó műsorral kedveskedett minden verskedvelőnek a Szabadkai Népszínház Jadran Színpadán. Pénteken este az elmúlt évek műsoraiból hallhattak válogatást a nézők, többek között Domonkos István, Kölcsey Ferenc, Kosztolányi Dezső, József Attila Radnóti Miklós és Ady Endre költeményei hangzottak el és csendültek fel - mondta el Kalmár Zsuzsa. A Szabadkai Népszínház magyar társulatának tagja, a műsor egyik résztvevője hozzátette: az est folyamán a csaknem kétórás produkcióban közreműködött Budinčević Krisztián, Kovács Nemes Andor, Magyar Zsófia és Pámer Csilla is, valamint Garai Róbert, Kucsera Géza, Miroslav Jovančić és Sánta Zoltán zenészek, illetve még sokan mások.

Kalmár Zsuzsa, a magyar társulat színésze, Szabadkai Népszínház: „Egy kicsit kevés időnk volt, tíz nappal ezelőtt derült ki, hogy ezt az időpontot el tudja kapni a társulatunk, és ezért így hopp, hirtelen arra gondoltunk, hogy egy kArc irodalmi este összerakunk. S mivel idén vagyunk tízévesek, azon gondolkodtunk, hogy az elmúlt tíz év gyümölcseiből válogatnánk mára dalokat és verseket is. Minden olyan színész a magyar társulatban, aki ráért, és kedve volt, az verset mond ma, és elég sok zenével sikerült feldúsítanunk ezt a műsort.”

kArc irodalmi kávéház
versek
irodalom
Kalmár Zsuzsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.