Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkán zárta kétnapos látogatását Kövér László

2021.07.06
16:59
2022.05.02
07:07
Forrás
Pannon RTV
Megtekintette Bíró Károly, a város egykori polgármesterének egész alakos szobrát, akinek nevéhez fűződik a város és Palics legszebb szecessziós épületeinek, egyebek között a szabadkai Városházának az építése is.
Pannon RTV

Ebből az alkalomból Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Szajkó Istvánnak, a szabadkai Városházát ábrázoló festményét és egy Kincses kalauzt ajándékozott Kövér Lászlónak.

Az Országgyűlés elnöke ellátogatott a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra is, ahol Ivanović Josip, a kar dékánja, Pintér Krekić Valéria dékánhelyettes és Námesztovszki Zsolt, az MTTK tanára fogadták és kalauzolták végig az 1875-ben felépített épületben, amely, ahogyan fogalmaztak, ismét Szabadka szépe lesz. A dékán megköszönte az anyaország hatalmas támogatását. Ivanović Josip méltatta Pásztor Istvánt és a vajdasági magyar politikum érdemeit abban, hogy a kar hamarosan az eddigi 1200 helyett mintegy 3800 négyzetméternyi területen nyújthat majd európai színvonalú felsőoktatást.

Szabadka
Kövér László
MTTK
Bíró Károly
szobor
házelnök
Vajdasági Magyar Szövetség
Ivanović Josip
Pásztor István
Országgyűlés

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 18:55

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Augusztus 13-án, szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.

Népszerű