Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkán zárta kétnapos látogatását Kövér László

2021.07.06
16:59
2021.08.20
15:57
Forrás
Pannon RTV
Megtekintette Bíró Károly, a város egykori polgármesterének egész alakos szobrát, akinek nevéhez fűződik a város és Palics legszebb szecessziós épületeinek, egyebek között a szabadkai Városházának az építése is.
Pannon RTV

Ebből az alkalomból Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Szajkó Istvánnak, a szabadkai Városházát ábrázoló festményét és egy Kincses kalauzt ajándékozott Kövér Lászlónak.

Az Országgyűlés elnöke ellátogatott a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra is, ahol Ivanović Josip, a kar dékánja, Pintér Krekić Valéria dékánhelyettes és Námesztovszki Zsolt, az MTTK tanára fogadták és kalauzolták végig az 1875-ben felépített épületben, amely, ahogyan fogalmaztak, ismét Szabadka szépe lesz. A dékán megköszönte az anyaország hatalmas támogatását. Ivanović Josip méltatta Pásztor Istvánt és a vajdasági magyar politikum érdemeit abban, hogy a kar hamarosan az eddigi 1200 helyett mintegy 3800 négyzetméternyi területen nyújthat majd európai színvonalú felsőoktatást.

Szabadka
Kövér László
MTTK
Bíró Károly
szobor
házelnök
Országgyűlés
Vajdasági Magyar Szövetség
Ivanović Josip
Pásztor István

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű