Ugrás a tartalomra

Szerb-magyar stratégiai partnerség

2021.07.06
11:15
2021.07.07
07:02
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić szerb államfővel tárgyalt reggel Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Magyarország és Szerbia kapcsolata soha nem volt még ennyire jó, mint most a történelem során - Aleksandar Vučić szerb államfővel tárgyalt reggel Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki kétnapos szerbiai látogatáson tartózkodik.

A találkozó után kiadott közleményben leszögezik, a két ország között létrejövő stratégiai partnerség ezt a jó kapcsolatot erősíti majd. A szerb államfő megköszönte a Magyarország által nyújtott erőteljes támogatást Szerbia eurointegrációja kapcsán. Vučić leszögezte, támogatja a két ország parlamentjeinek együttműködését és elégedettségét fejezte ki a stratégiai partnerségről szóló keretegyezmény tegnapi aláírása kapcsán.

Kövér László megköszönte Szerbia törekvéseit az országban élő magyar nemzeti kisebbség helyzetének javításáért. Az Országgyűlés elnöke kiemelte, Szerbiának fontos szerepe van a régióban a béke és a stabilitás fenntartásában, ami Magyarország számára is fontos.

A felek közös infrastrukturális projektek fontosságáról is tárgyaltak.

Szerbia
Kövér László
Aleksandar Vučić
stratégiai partnerség

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.