Ugrás a tartalomra

Amerikai nagykövet: A szerbek kivonulása a koszovói intézményekből nem megoldás

2022.11.06
18:44
2022.11.06
18:59
Forrás
Szerbiai RTV
Nem vezet megoldáshoz az, ha a koszovói szerbek beadják a felmondásukat, és elhagyják az intézményeket - nyilatkozta Christopher Hill.

Az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete azt mondta, felszólítják a szerb és a koszovói felet is, hogy haladéktalanul tegyenek eleget a kötelezettségeiknek. A jelenlegi állapot ugyanis további feszültségekhez vezethet - tette hozzá a politikus. Eszerint Észak-Koszovóban a szerb képviselőknek vissza kell térniük az intézményekbe, míg a koszovói hatóságoknak abba kell hagyniuk a rendszámtáblák miatti büntetőpolitikát. Hill kiemelte, hogy az USA egyetért az Európai Unióval azzal kapcsolatban, hogy a Priština és Belgrád között fennálló helyzet veszélyezteti a párbeszéd előrehaladását és a kapcsolatok normalizálását. Összegezve, Belgrádnak és Prištinának a párbeszédet kellene választania, és tartózkodniuk kellene az erőszakos lépésektől - magyarázta a nagykövet.

Christopher Hill
nagykövet
belgrádi
amerikai
Koszovó

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.