Ugrás a tartalomra

Kurti: Belgrád célja Koszovó destabilizálása

2022.11.06
17:56
2022.11.06
18:12
Forrás
Szerbiai RTV
Belgrád célja Koszovó destabilizálása - jelentette ki Albin Kurti. A koszovói kormányfő az Észak-Koszovóban zajló eseményekkel kapcsolatban ismételten azt üzente a koszovói szerbeknek, hogy ne hagyják el az intézményeket.

Kurti arról is szólt, hogy megbeszélést folytatott Josep Borrellel. A koszovói fél tájékoztatta az Európai Unió kül-és biztonságpolitikai főképviselőjét arról, hogy eddig több mint 800 esetben figyelmeztették a járműtulajdonosokat arról, hogy cseréljék le szerbiai rendszámtábláikat. Kurti hozzátette, mindez incidensek nélkül zajlott le. A Kosovska Mitrovicán megtartott tüntetés alatt a koszovói miniszterelnök egyébként Prizrenben tartózkodott, ahonnan azt üzente, hogy a törvényesség és az alkotmányosság semmilyen módon sem sérülhet. Kurti állítása szerint Belgrád nem akar konstruktív párbeszédet folytatni, helyette ezt az utat választotta.

 

Albin Kurti
Koszovó
Belgrád
Szerbia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.