Ugrás a tartalomra

Augusztus 18-án folytatódik a Belgrád Pristina párbeszéd

2022.08.11
13:54
2022.08.11
17:06
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Augusztus 17-én Brüsszelben tárgyal Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, majd 18-án a koszovói vezetéssel ül tárgyalóasztalhoz Aleksandar Vučić.

A szerb elnök a koszovói helyzet kapcsán kifejtette, nem hisz az Albin Kurtival való találkozó sikerében, de reméli, végre történik valamilyen előrelépés. Hozzátette, mindent megtesznek, hogy télre elegendő energiaforrás álljon rendelkezésre az országban. A Szerbiában tárolt gáz értéke több mint 1,3 milliárd euró, szenet pedig minden rendelkezésre álló helyről vásárolni fognak. Jelenleg csaknem 265 millió köbméter gáz van elraktározva, Magyarországon pedig további 201 millió köbmétert tárolnak – mondta Vučić a gázellátással kapcsolatban. Pristina az ukrajnai helyzetet használja fel a Szerbia elleni kampányra, és hazugság, hogy Szerbia bárkit meg akar támadni - emelte ki Vučić: „Előkészítik a népünk likvidálását északon. Ezt nyíltan kimondom. Figyelmeztetem őket, hogy ezt ne tegyék, a bűnözés elleni küzdelem leple alatt, és még nem tudom, mi minden nevében. Ne öljetek embereket! Mi nem fogunk senkit megölni. Békére és stabilitásra van szükségünk.”

Vučić hazatérése után hozza nyilvánosságra a miniszterelnök személyét és az új szerb kormány összetételét. A kormányalakítás végső határideje november 2-a, a szerb elnök várakozásai szerint augusztus 28-án vagy 29-én a parlament előtt lesz az új tagok listája. Fontos, hogy jó kormányunk legyen - emelte ki Vučić.

Aleksandar Vučić
Albin Kurti
Brüsszel
Szerbia
Koszovó

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.