Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Az eurointegrációról tárgyalt Kovács Elvira a német nagykövettel

2021.03.31
14:46
2021.04.08
12:58
Forrás
Pannon RTV
Thomas Schiebbel, Németország belgrádi nagykövetével tárgyalt Kovács Elvira Belgrádban. A felek Szerbia eddig elért eurointegrációs eredményeiről egyeztettek a szerb fővárosban.

Thomas Schieb elmondta: Németország készen áll segíteni és támogatni Szerbia csatlakozási folyamatát az EU-hoz, kiemelvén hogy a jogállamiság terén végzett reformok kulcsfontosságúak ezen az úton. Kovács Elvira az Európai Integrációs Bizottság elnökeként az eddigi törekvésekről számolt be. Egyebek között a köztársasági parlament tevékenységeit érintő változtatásokat is ismertette a német nagykövettel.

Kovács Elvira, a köztársasági parlament alelnöke (VMSZ): „Az Európai Bizottság jelentésétől kezdve napjainkig. Mi az, amit a parlament feljavított a saját tevékenységei terén. Nincs már sürgősségi eljárás, pontosan tervezhető hogy dolgozunk. Közmeghallgatásokat szervez a parlament a törvények előkészítési fázisában. Ugyanakkor arról is beszéltünk, mi az, amiben késik a kormány, illetve hogy mi az ellenőrző funkciókat hogyan töltjük be. Persze részletesen beszélgettünk a különböző feladatainkról és hogy miért nem sikerült Szerbiának megnyitnia újabb tárgyalási fejezetet.”

Thomas Schieb
Belgrád
nagykövet
VMSZ
Kovács Elvira
eurointegráció
Németország

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.