Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Az eurointegrációról tárgyalt Kovács Elvira a német nagykövettel

2021.03.31
14:46
2021.04.08
12:58
Forrás
Pannon RTV
Thomas Schiebbel, Németország belgrádi nagykövetével tárgyalt Kovács Elvira Belgrádban. A felek Szerbia eddig elért eurointegrációs eredményeiről egyeztettek a szerb fővárosban.

Thomas Schieb elmondta: Németország készen áll segíteni és támogatni Szerbia csatlakozási folyamatát az EU-hoz, kiemelvén hogy a jogállamiság terén végzett reformok kulcsfontosságúak ezen az úton. Kovács Elvira az Európai Integrációs Bizottság elnökeként az eddigi törekvésekről számolt be. Egyebek között a köztársasági parlament tevékenységeit érintő változtatásokat is ismertette a német nagykövettel.

Kovács Elvira, a köztársasági parlament alelnöke (VMSZ): „Az Európai Bizottság jelentésétől kezdve napjainkig. Mi az, amit a parlament feljavított a saját tevékenységei terén. Nincs már sürgősségi eljárás, pontosan tervezhető hogy dolgozunk. Közmeghallgatásokat szervez a parlament a törvények előkészítési fázisában. Ugyanakkor arról is beszéltünk, mi az, amiben késik a kormány, illetve hogy mi az ellenőrző funkciókat hogyan töltjük be. Persze részletesen beszélgettünk a különböző feladatainkról és hogy miért nem sikerült Szerbiának megnyitnia újabb tárgyalási fejezetet.”

Thomas Schieb
Belgrád
nagykövet
VMSZ
Kovács Elvira
eurointegráció
Németország

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű