Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Az eurointegrációról tárgyalt Kovács Elvira a német nagykövettel

2021.03.31
14:46
2021.04.08
12:58
Forrás
Pannon RTV
Thomas Schiebbel, Németország belgrádi nagykövetével tárgyalt Kovács Elvira Belgrádban. A felek Szerbia eddig elért eurointegrációs eredményeiről egyeztettek a szerb fővárosban.

Thomas Schieb elmondta: Németország készen áll segíteni és támogatni Szerbia csatlakozási folyamatát az EU-hoz, kiemelvén hogy a jogállamiság terén végzett reformok kulcsfontosságúak ezen az úton. Kovács Elvira az Európai Integrációs Bizottság elnökeként az eddigi törekvésekről számolt be. Egyebek között a köztársasági parlament tevékenységeit érintő változtatásokat is ismertette a német nagykövettel.

Kovács Elvira, a köztársasági parlament alelnöke (VMSZ): „Az Európai Bizottság jelentésétől kezdve napjainkig. Mi az, amit a parlament feljavított a saját tevékenységei terén. Nincs már sürgősségi eljárás, pontosan tervezhető hogy dolgozunk. Közmeghallgatásokat szervez a parlament a törvények előkészítési fázisában. Ugyanakkor arról is beszéltünk, mi az, amiben késik a kormány, illetve hogy mi az ellenőrző funkciókat hogyan töltjük be. Persze részletesen beszélgettünk a különböző feladatainkról és hogy miért nem sikerült Szerbiának megnyitnia újabb tárgyalási fejezetet.”

Thomas Schieb
Belgrád
nagykövet
VMSZ
Kovács Elvira
eurointegráció
Németország

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.