Ugrás a tartalomra

Brüsszelben tárgyalnak Szerbia és Koszovó képviselői

2018.03.20
10:51
2018.03.21
16:09
Forrás
RTS
Nem először ülnek tárgyalóasztalhoz Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben, azonban mindig történik valamilyen provokáció, ami miatt nem tudjuk elérni a céljainkat - nyilatkozta Nikola Selaković.

A szerb köztársasági elnök főtitkára a Szerbiai RTV vendégeként hozzáétette, Szerbia fő célja, hogy elkezdődjenek a tárgyalások a koszovói Szerb Községek Közösségének megalapításáról.

Nikola Selaković, a szerb köztársasági elnök főtitkára: „Teljesen egyértelmű, hogy Brüsszel az elmúlt öt évben a kisujját sem mozdította azért, hogy az albánok valamilyen módon teljesítsék a brüsszeli megállapodásból eredő kötelezettségeiket, és megalapítsák a koszovói Szerb Községek Közösségét, amiről alapvetően, világos módon fogalmaz a brüsszeli megállapodás. Még mindig nem rendelkezünk erről, nemhogy vázlattal, de még piszkozatokkal sem a közösségek státuszával kapcsolatban. Nincs nyílt párbeszéd a témáról.”

Brüsszel
Koszovó
Szerbia

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.