Ugrás a tartalomra

Dačić: Pristinának muszáj lesz megszüntetnie a vámot

2020.01.25
10:00
2024.03.19
08:49
Forrás
Szerbiai RTV
Pristinának muszáj lesz megszüntetnie a szerbiai árura kivetett vámot, a helyzet megváltozott - jelentette ki Ivica Dačić külügyminiszter a Szerbiai RTV műsorában.

Elmondta, Richard Grenell, az Amerikai Egyesült Államok elnökének különleges megbízottja látogatásával Pristina és Belgrád is üzeneteket kapott: Pristina azt, hogy vonja vissza a vámokat, Szerbia pedig azt, hogy fejezze be a Koszovó függetlensége ellen folytatott diplomáciai kampányát. A szerb külügyminiszter szerint ez a két dolog merőben más jellegű. A szerb államfő gondolatait idézve elmondta, Pristinának kötelessége eltörölni a vámokat, Szerbia viszont sohasem tett ilyen jellegű intézkedést, amikor Koszovó a függetlenségéért szállt síkra. 

Ivica Dačić
Pristina
Belgrád
Koszovó
Grenell
vám

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.