Ugrás a tartalomra

Dačić szerint a koszovói hatalom aláássa a dialógus folyamatát

2018.11.09
14:54
2024.03.19
08:43
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb külügyi tárcavezető szerint a koszovói hatalom azon dolgozik, hogy aláássa a dialógus folyamatát, ugyanis nem tartja be a brüsszeli egyezményben foglaltakat.

Amennyiben ilyen tempóban halad a párbeszéd Belgrád és Pristina között, nem várható átfogó jogi egyezmény a két fél között májusig, amikor is lejár Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő mandátuma - jelentette ki Ivica Dačić. A szerb külügyi tárcavezető a Szerbiai RTV műsorában értékelte a tegnapi eseményeket, hogy államfői szinten folytatódott a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd. Szerinte a koszovói hatalom azon dolgozik, hogy aláássa a dialógus folyamatát, ugyanis nem tartja be a brüsszeli egyezményben foglaltakat, sőt más jogi aktusokat sem vesz figyelembe.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Arra számítanak, hogy Szerbia gyenge, és hogy letérdel bizonyos ultimátumok előtt, például az európai uniós integráció perspektívája miatt, ami valóban fontos nekünk, de csak hogy megértsük: nekünk mindenekelőtt az a fontos, hogy tisztességes megoldás szülessen, hogy egy hosszútávú megoldás szülessen Koszovó kérdésében, mert ez a béke és a stabilitás záloga az egész régió szempontjából. Minden egyes megegyezés, amely nem tisztességes, nem garantálja a hosszútávú békét.”

Ivica Dačić
Koszovó
Belgrád

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.