Ugrás a tartalomra
Fotó: Tanjug/ Zoran Zestic

Đurić: Szerbia a saját érdekei szerint fog politizálni

2019-08-13
16:21
2019-08-13
17:43
Forrás
Pannon RTV
A Kvinta országainak közleményére szinte azonnal reagált a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője.

Marko Đurić szerint azzal, hogy Szerbiától azt kérik, hogy hagyjon fel a kampánnyal, amelynek célja, hogy egyes országok vonják vissza Koszovó függetlenségének korábbi elismerését, Pristinát viszont nem vonják kérdőre azzal kapcsolatban, hogy azért lobbizik, hogy a nemzetközi szerveztek tagállama legyen, egyértelmű, hogy milyen végkifejletet szeretnének elérni.

Đurić hozzátette, nem lehet egy lapon említeni azokat, akik megszegik az árucsere-forgalomra vonatkozó CEFTA-egyezményt és azokat, akik csak védekezni próbálnak az ellen, hogy országuk egy része jogellenesen legyen tagja bármely nemzetközi szervezetnek. „Szerbia tudomásul vette a közleményt, azonban Szerbia a továbbiakban is a saját érdekei szerint fogja vezetni bel- és külpolitikáját, akár Koszovóra, vagy más kérdésekre vonatkozóan. A mi válaszunk erre az, hogy készen állunk az egyeztetésre, amikor megszüntetik a vámokat.”

Marko Đurić
Koszovó
Kvinta

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.