Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Michael Corder

Egyetlen szót sem mondott kihallgatásán Ramush Haradinaj

2019-07-24
13:21
2019-07-24
16:08
Forrás
Szerbiai RTV
A volt koszovói miniszterelnök végig szótlan maradt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság előtt Hágában - ezt ő maga nyilatkozta a sajtónak, miután kijött az épületből.

A nemrég lemondását is benyújtó koszovói kormányfő hozzátette, nem tudja miért idézték be őt vádlottként, azonban megjelenésével ő eleget tett kötelezettségeinek. A kihallgatás előtt azt tanácsolták nekem, hogy bármit is kérdezzenek tőlem, ne szólaljak meg - mondta Haradinaj az újságíróknak. Amennyiben bármilyen választ is adott volna a háborús bűnökkel vádolt politikus, akkor a kihallgatás napokig is eltarthatott volna - vélik a szakemberek. Haradinaj azonban egyszer sem szólalt meg, így a kihallgatás mindössze egy óra alatt véget ért.

Ramush Haradinaj: „Eleget tettem a különleges bíróság beidézésnek, mint vádlott. Éltem a törvény által meghatározott jogommal és hallgattam. Ezzel teljesítettem a feladatom. Nem mondtak konkrét információkat, hogy miért vizsgálják a háború ideje alatti szerepemet. Nem kaptam információkat ezzel kapcsolatban.”

Aleksandar Vučić szerb államfő korábban azt nyilatkozta, hogy semmit sem vár Ramush Haradinaj koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság előtti megjelenésétől. A szerb államfő akkor azt mondta, szerinte Haradinajt két nap múlva már kiengedik, és nagyobb hősként tér vissza, mint ahogyan elment.

Ramush Haradinaj
Hága
Különleges Bíróság
kihallgatás
vádlott
Aleksandar Vučić

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.