Ugrás a tartalomra

Egyetlen szót sem mondott kihallgatásán Ramush Haradinaj

2019.07.24
13:21
2024.03.19
08:35
Forrás
Szerbiai RTV
A volt koszovói miniszterelnök végig szótlan maradt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság előtt Hágában - ezt ő maga nyilatkozta a sajtónak, miután kijött az épületből.

A nemrég lemondását is benyújtó koszovói kormányfő hozzátette, nem tudja miért idézték be őt vádlottként, azonban megjelenésével ő eleget tett kötelezettségeinek. A kihallgatás előtt azt tanácsolták nekem, hogy bármit is kérdezzenek tőlem, ne szólaljak meg - mondta Haradinaj az újságíróknak. Amennyiben bármilyen választ is adott volna a háborús bűnökkel vádolt politikus, akkor a kihallgatás napokig is eltarthatott volna - vélik a szakemberek. Haradinaj azonban egyszer sem szólalt meg, így a kihallgatás mindössze egy óra alatt véget ért.

Ramush Haradinaj: „Eleget tettem a különleges bíróság beidézésnek, mint vádlott. Éltem a törvény által meghatározott jogommal és hallgattam. Ezzel teljesítettem a feladatom. Nem mondtak konkrét információkat, hogy miért vizsgálják a háború ideje alatti szerepemet. Nem kaptam információkat ezzel kapcsolatban.”

Aleksandar Vučić szerb államfő korábban azt nyilatkozta, hogy semmit sem vár Ramush Haradinaj koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság előtti megjelenésétől. A szerb államfő akkor azt mondta, szerinte Haradinajt két nap múlva már kiengedik, és nagyobb hősként tér vissza, mint ahogyan elment.

Ramush Haradinaj
Hága
Különleges Bíróság
kihallgatás
vádlott
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.