Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Felhagyott az éhségsztrájkkal Boško Obradović

2020.05.20
12:31
Forrás
021.rs, N1
A Dveri mozgalom vezetője 10 napig nem evett, most orvosai javaslatára abbahagyta a tiltakozást.

Obradović több dolog miatt is elégedetlenkedett: egyrészt azért, mert a köztársasági parlament nem nyitott vitát Szerbia területi integritásának és szuverenitásának kérdéskörében. Másrészt - mint mondta -, a szerb alkotmány megvédése érdekében is tiltakozott. Véleménye szerint ugyanis el kellene halasztani a választásokat, mert azok veszélyeztetik a lakosok egészségét, a demokráciát és az alkotmányosságot is. Most, hogy felhagyott az éhségsztrájkkal úgy fogalmazott, megtette, amit lehet, felhívta a nemzetközi figyelmet a szerbiai helyzetre, főleg a médiaszabadság és a demokrácia hiányára. 

Boško Obradović
Dveri
éhségsztrájk
Belgrád

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.