Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Kordonokkal választották szét a haladók és a Dveri támogatóit

2020.05.11
20:15
Forrás
Szerbiai RTV
Kordonokkal választották szét a csendőrök a haladók és az ellenzéki Dveri támogatóit ma késő délután a Szerb Parlament épülete előtt.

A két tábort sorfallal és kordonokkal különítették el. Az egyik csoport, a Szerb Haladó Párt szimpatizánsai "Éljen Vučić, éljen Szerbia!" jelszavakat skandáltak, míg a Dveri pártolói Boško Obradović pártelnököt éljenezték, és azt kiabálták, "Tarts ki, Boško!". A dverisek és támogatóik napok óta tiltakoznak a köztársasági parlament épülete előtt. Obradović korábban azt mondta, nemcsak Koszovó, hanem a szerb alkotmány megvédése érdekében is tiltakozik. Véleménye szerint el kellene halasztani a választásokat, mert azok veszélyeztetik a lakosok egészségét, a demokráciát és az alkotmányosságot is. Ő és több politikustársa is éhségsztrájkba kezdett céljuk elérése érdekében. A néhány haladó politikus is bejelentette egyébként, hogy nem vesz magához ételt. Azt mondják, így próbálják az ügyészség és a bíróság figyelmét felhívni arra, hogy cselekedjenek Boško Obradović fasiszta megnyilvánulásai és erőszakos cselekedetei kapcsán. 

Szerb Haladó Párt
Dveri
Belgrád

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.