Ugrás a tartalomra

Kordonokkal választották szét a haladók és a Dveri támogatóit

2020.05.11
20:15
Forrás
Szerbiai RTV
Kordonokkal választották szét a csendőrök a haladók és az ellenzéki Dveri támogatóit ma késő délután a Szerb Parlament épülete előtt.

A két tábort sorfallal és kordonokkal különítették el. Az egyik csoport, a Szerb Haladó Párt szimpatizánsai "Éljen Vučić, éljen Szerbia!" jelszavakat skandáltak, míg a Dveri pártolói Boško Obradović pártelnököt éljenezték, és azt kiabálták, "Tarts ki, Boško!". A dverisek és támogatóik napok óta tiltakoznak a köztársasági parlament épülete előtt. Obradović korábban azt mondta, nemcsak Koszovó, hanem a szerb alkotmány megvédése érdekében is tiltakozik. Véleménye szerint el kellene halasztani a választásokat, mert azok veszélyeztetik a lakosok egészségét, a demokráciát és az alkotmányosságot is. Ő és több politikustársa is éhségsztrájkba kezdett céljuk elérése érdekében. A néhány haladó politikus is bejelentette egyébként, hogy nem vesz magához ételt. Azt mondják, így próbálják az ügyészség és a bíróság figyelmét felhívni arra, hogy cselekedjenek Boško Obradović fasiszta megnyilvánulásai és erőszakos cselekedetei kapcsán. 

Szerb Haladó Párt
Dveri
Belgrád

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.