Ugrás a tartalomra

Messze még a fény az alagút végén

2022.08.06
10:59
Forrás
Pannon RTV
A jelenlegi feszült helyzet nehezen fog enyhülni, mert Albin Kurti nem mutat valós tárgyalókészséget és nem tartja be a brüsszeli megállapodásban foglaltakat - vélekedik a szerb miniszterelnök.

Meg kell őriznünk a békét, bármilyen nehéz is – mondta Ana Brnabić. A leköszönő szerb kormányfő a Szerbiai RTV reggeli műsorában elmondta, konstruktív megközelítésben reménykedik, de nem látja, hogy lenne esély beszélni Albin Kurti koszovói kormányfővel. Nem látszik Kurtin semmiféle hajlandóság a beszélgetésre - tette hozzá. A leköszönő szerb kormányfőt az is aggasztja, hogy az EU főképviselője, Josep Borell azt mondta, semmire nem kényszeríthetik Pristinát, miközben az EU a brüsszeli megállapodás betartását szorgalmazza.

Ana Brnabić, leköszönő kormányfő, Szerbia: „Az Európai Unió a brüsszeli megállapodás garanciája. Várjuk a szerb községek közösségének megalakítását. És nem azt, ami összhangban van az úgynevezett koszovói ideiglenes intézményekkel, hanem amilyenről Brüsszelben megállapodtak. Több mint 9 éve várunk rá, 2023 áprilisában már 10 év várakozás lesz, és most azt halljuk, hogy az Európai Unió azt mondja, valójában nem tudnak mit tenni a brüsszeli megállapodás teljesítése érdekében. Ezért azt gondolom, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, szerintem még soha nem volt ennél nehezebb, hiszen nagyon feszült a szituáció. Meg kell őriznünk a békét.”

Szerbia
Koszovó
Ana Brnabić
Albin Kurti

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.