Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Ökrész Rozália: a VMSZ támogatja az Első fizetésem program folytatását

2021.09.07
13:51
Forrás
Magyar Szó
Az augusztusi szünet után újra ülésezik a belgrádi köztársasági parlament. A napirenden több nemzetközi egyezmény törvénytervezete mellett a fogyasztóvédelmi törvényről is szerepel.

Az Első fizetésem nevet viselő programmal kapcsolatban tett fel kérdéseket az illetékes tárcának Ökrész Rozália, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője. Mint ismeretes, a program a 30 év alatti fiatalokat érintő 21 százalékos munkanélküliség csökkentését tűzte ki célul. Ökrész arról is beszélt, a VMSZ támogatja a felhívás újbóli kiírását.

Gyivánovity Dániel az ülésen a fogyasztóvédelmi törvénnyel kapcsolatban úgy fogalmazott, az egyértelműen meghatározza a fogyasztók és kereskedők jogait és kötelezettségeit is. Különös hangsúlyt helyez a fogyasztók jogainak aktív védelmére. A VMSZ képviselője szerint az új fogyasztóvédelmi törvény védi a becsületes ügyvitelt vezető kereskedőket és eladókat - tette hozzá.

Ökrész Rozália
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Gyivánovity Dániel
fogyasztóvédelmi törvény
parlament
ülés

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.