Ugrás a tartalomra

Palmer: Nincs határideje a Belgrád és Pristina közötti megállapodás megkötésének

2021.06.04
22:46
2021.06.04
22:58
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Nincs határidő, ameddig a Belgrád és Pristina közötti megállapodást alá kellene írni - jelentette ki Matthew Palmer, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja.

Hozzátette, elégedettséggel tölti el, hogy mindkét fél a párbeszéd folytatása mellett döntött. Az USA támogatja a folyamatot, ismeri a helyzetet, számos nehéz kérdés fel fog merülni - emelte ki. Bízik benne, hogy a feleket jó szándék vezérli, és azon dolgoznak, hogy feltárják a gondokat és elmozduljanak a holtpontról.

Az amerikai diplomata Porfirije szerb pátriárkával is találkozott Belgrádban. A megbeszélésen Miroslav Lajčak, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott is jelen volt. Fontos, hogy Koszovón a Szerb Pravoszláv Egyház érdekeit megvédjék, főleg a vagyonát - hangzott el.

Matthew Palmer
Porfirije
pátriárka

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.