Ugrás a tartalomra
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Palmer: Nincs határideje a Belgrád és Pristina közötti megállapodás megkötésének

2021.06.04
22:46
2021.06.04
22:58
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Nincs határidő, ameddig a Belgrád és Pristina közötti megállapodást alá kellene írni - jelentette ki Matthew Palmer, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja.

Hozzátette, elégedettséggel tölti el, hogy mindkét fél a párbeszéd folytatása mellett döntött. Az USA támogatja a folyamatot, ismeri a helyzetet, számos nehéz kérdés fel fog merülni - emelte ki. Bízik benne, hogy a feleket jó szándék vezérli, és azon dolgoznak, hogy feltárják a gondokat és elmozduljanak a holtpontról.

Az amerikai diplomata Porfirije szerb pátriárkával is találkozott Belgrádban. A megbeszélésen Miroslav Lajčak, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott is jelen volt. Fontos, hogy Koszovón a Szerb Pravoszláv Egyház érdekeit megvédjék, főleg a vagyonát - hangzott el.

Matthew Palmer
Porfirije
pátriárka

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.