Ugrás a tartalomra

Tiltakozó jegyzék Szerbiának a horvát külügyminisztériumtól

2021.03.12
09:52
2021.03.12
18:37
Forrás
Szerbiai RTV
Tiltakozó jegyzéket küldött a horvát külügyminisztérium Szerbiának - jelenti a szerb közmédia.

Mint a horvát külügy írja, aggodalmuknak adnak hangot azon fenyegetések és sértések miatt, amelyek a szerbiai horvát nemzeti közösség képviselőit érik azt követően, hogy igényt fogalmaztak meg a horvát nyelv hivatalos használatba vételére vonatkozóan. A Horvát Nemzeti Tanács a szabadkai Városi Képviselő-testület döntése után, - amely a bunyevác nyelv negyedik hivatalos használatba vételéről szólt - döntött úgy, hogy kérvényt fogalmaz meg a horvát nyelv hivatalos használatba vételére vonatkozóan Vajdaság területén. Mint írják, ezt követően tapasztalták a fenyegetéseket. A horvát külügy arra kérte a szerbiai hatóságokat, hogy biztosítsák a vajdasági horvátok képviselőinek biztonságát. Az eseteket egyébként jelentették az illetékes hatóságoknak. 

tiltakozó jegyzék
Szerbia
Horvátország

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.