Ugrás a tartalomra

Több zöldterületet Vajdaságban

2021.05.25
12:53
Forrás
Pannon RTV
Az erdősítés és a vajdasági parkok felújításának fontosságára hívta fel az illetékes minisztériumok figyelmét Ökrész Rozália, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője, a parlament mai ülésén.

Kiemelte, Szerbia területének 29 százalékát borítja erdő, környezetvédelmi szempontból viszont az ország területének 42 százalékát erdősíteni kellene. A helyzet Vajdaságban a legsúlyosabb, ahol csupán a területek 6,5 százaléka erdős. A tartomány 14 településén egy százalék alatt van a fásított terület aránya – hangsúlyozta Ökrész. Elmondta, a mezőgazdasági minisztérium támogatása által többek között Temerinben is felújíthatják a természetvédelmi területté nyilvánított Kastélyparkot, amely a műemlékvédelem alatt álló Szécsen-kastéllyal együtt a település egyik büszkesége.

A VMSZ parlamenti képviselője hozzátette, az erdősítésre vonatkozó törvény módosításával kötelezni lehetne az önkormányzatokat arra, hogy kidolgozzák a saját fásítási terveiket. Ennek köszönhetően ki lehetne jelölni az erdősítésre leginkább alkalmas területeket, amelyeket tulajdonjogi szempontból is rendezni lehetne – hangsúlyozta Ökrész.

Ökrész Rozália
parkosítás
VMSZ

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.