Ugrás a tartalomra

Többen megsérültek Kosovska Mitrovicában, Vučić tárgyal a koszovói szerbekkel

2021.10.13
13:40
2021.10.13
16:38
Forrás
Pannon RTV
Raškába utazott Aleksandar Vučić szerb államfő, hogy rendkívüli tárgyaláson vegyen részt a koszovói szerbek képviselőivel, miután a reggeli órákban több koszovói településen is összetűzésbe került a lakosság a koszovói rendőrséggel.

Korábban beszámoltunk róla, hogy összetűzésbe kerültek a koszovói rendőrök a lakossággal Kosovska Mitrovica északi részén. A polgárok a koszovói rendőrség a város szerbek lakta részén végrehajtott akciója miatt vonultak utcára.

A legújabb fejlemények szerint több tíz ember sérült meg a ma reggeli kosovska mitrovicai zavargásokban - erről beszélt Petar Petković, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója. Egy személy súlyos sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban van. Elmondta, Albin Kurti koszovói kormányfő túllőtt minden határon. Szavai szerint ez a hetedik alkalom, hogy a koszovói különleges egységek bevonulnak észak-koszovói területre. Hozzátette, erre az akcióra az ürügy a csempészet volt. Amikor viszont az látható, hogy egész Kosovska Mitrovicában és Zvečanban megjelentek a ROSU egységei, egyértelmű az, hogy Albin Kurti döntése, amellyel nagyobb feszültséget akar generálni.

Véget ért az akció Kosovska Mitrovicán, amely a csempészet ellen irányult - erről adott ki közleményt a koszovói kormányfő, Albin Kurti. Mindenkit nyugalomra intett. Elmondta, a csempészek elleni akciók reggel Pristinában, Pećen, és Kosovska Mitrovicában zajlottak. Időközben Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az erőszak megszüntetését kérte Koszovó északi részén.

Az események miatt Aleksandar Vučić Raškaba utazott, hogy tárgyaljon a koszovói szerbek képviselőivel. A szerb elnök raškai látogatását a szerb köztársasági elnöki hivatal is megerősítette.

Aleksandar Vučić
Koszovó
zavargások

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.