Ugrás a tartalomra

VMSZ: A botránypolitizálás újabb fejezete zajlott ma Belgrádban

2019.04.04
14:28
2019.04.04
16:57
Forrás
Közlemény
Így reagált a szerb fővárosban ma történt eseményekre közleményében a Vajdasági Magyar Szövetség.

A VMSZ szerint az, hogy Boško Obradović, a Dveri vezetője és követői a belgrádi városi képviselő-testület épületébe akartak betörni nem a tiltakozásról, nem a sajtó tájékoztatásáról és nem arról szól, hogy az ellenzék miben képzeli másként Szerbia vagy Belgrád fejlődését. Nem a tervezett projektekről akartak beszélni. Azt megtehették volna más helyen is – írja közleményében a VMSZ. A magyar párt szerint céljuk a rendbontás, rendzavarás volt, a botránypolitizálás forgatókönyve szerint. Hozzáteszik: az ilyen provokációk ellehetetlenítik a politikai párbeszédet, kizárják a civilizált hangnemet, eldurvítják a szerbiai politikai és közéletet, amit a Vajdasági Magyar Szövetég a leghatározottabban elítél és megengedhetetlennek tart.

VMSZ
Belgrád
botránypolitizálás
provokáció
elítéli

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.