Ugrás a tartalomra

Vučić: Ragaszkodtam a Szerb Községek Közösségének megalakulásához, Kurti nem állt készen ezt elfogadni

2023.02.27
20:18
2023.02.27
20:52
Forrás
Pink.rs
Nehéz tárgyalásokon vagyunk túl - kezdte nyilvánossághoz intézett beszédét a szerb elnök a brüsszeli háromoldalú találkozót követően.

Aleksandar Vučić ma Albin Kurti koszovói miniszterelnökkel tárgyalt a Belgrád és Pristina közötti kapcsolatok normalizálásáról szóló európai javaslatról a belga fővárosban. A szerb államfő kiemelte, ragaszkodott a koszovói Szerb Községek Közösségének megalakításához, amit Kurti egyelőre nem volt hajlandó elfogadni.

Attól félek, hogy leragadunk valaminél, ami már régen meg kellett volna, hogy valósuljon - fejtette ki a szerb elnök. Hozzáfűzte, jó az, hogy beszéltünk, és remélem, sikerül majd azon dolgoznunk, amit úgy neveztünk, hogy az előzőleg elért megállapodások implementálása. Kurti úgy érkezett, hogy valamit aláírnak, de erről nem volt szó a szerb államfő szerint, hangsúlyozta, az első helyen a Szerb Községek Közössége áll, és az előzőleg megbeszéltek megvalósítása.

Vučić elmondta, arról sikerült megegyezniük a nap folyamán, hogy folytatják a tárgyalásokat. A következő találkozóra várhatóan március 18-án kerül sor, amikor a régióba látogat Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Ennek érdekében találkozóinak és tárgyalásainak egy részét le fogja mondani, hogy fel tudjon készülni 18-ára - vázolta Vučić. Keddre bejelentette, hogy mindenről bővebben fog beszélni.

Brüsszel
Pristina
Albin Kurti

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.