Ugrás a tartalomra

A címvédő szerbeket elkerüli a csoportban a magyar férfi vízilabdacsapat

2021.02.13
18:26
Forrás
MTI
Mivel azonos kalapban szerepelnek, a csoportszakasz során biztosan nem találkozik a címvédő szerbekkel az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a tokiói olimpián.

A vlv.hu szaklap a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségre hivatkozva közölte, hogy az első kalapba a 2019-es kvangdzsui világbajnokság két döntőse, az olasz és a spanyol csapat került, a másodikba a magyarok és a szerbek, a harmadikba az amerikaiak és az ausztrálok, a negyedikbe pedig a kazahok és a dél-afrikaiak. Az ötödik kalapba a vasárnap kezdődő rotterdami olimpiai kvalifikációs torna első és második helyezettje, a hatodikba pedig annak harmadikja kerül a házigazda japánok társaságában. A sorsolást jövő vasárnap, Rotterdamban rendezik.


"Azt, hogy Szerbiával nem kerülhetünk egy csoportba, jónak gondolom, már csak azért is, mert a jövő héten együtt készülünk velük és így semmiképpen nincs szükség arra, hogy bármit elrejtsünk egymás elől - nem mintha ez egyébként szempont lett volna, de így azért abszolút fel sem vetődik" - mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány a vlv.hu-nak.

A tokiói olimpia férfi vízilabdatornáján 12 válogatott vesz részt július 25-e és augusztus 8-a között.

A kalapok:
1. kalap: Olaszország, Spanyolország
2. kalap: Szerbia, Magyarország
3. kalap: USA, Ausztrália
4. kalap: Dél-Afrika, Kazahsztán
5. kalap: a rotterdami kvalifikációs torna 1. és 2. helyezettje
6. kalap: a rotterdami kvalifikációs torna 3. helyezettje és a házigazda Japán

vízilabda
Szerbia
Märcz Tamás

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.