Ugrás a tartalomra

Đoković elődöntős, ötödik a Mačković-Vasić páros

2021.07.29
15:43
2021.07.29
16:31
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Gazdag olimpiai programjuk volt ma a szerbiai sportolóknak, sok versenyző pályára lépett, de a teljesítmény felemásra sikeredett. A szabadkai Mačković-Vasić páros az 5. helyen ért célba, Đoković elődöntőbe jutott egyéniben és vegyespárosban is.

Ötödik lett a Mačković Martin-Miloš Vasić kormányos nélküli evezőspáros 2000 méteren a tokiói olimpián. A szabadkai fiú és társa ezzel pontszerző helyen végzett. Elégedettek lehetnek az eredménnyel, ha figyelembe vesszük, hogy Tokióba érkezésüket követően Vasić pozitív koronatesztet produkált, és karanténba került. A futamot egy horvát testvérpár nyerte, az ezüstöt a románok vitték.

Nem vagyok elégedett, összetört a szívem - nyilatkozta a szerb közmédiának Mačković. Nem titkolt vágya volt az arany, vagy legalább a dobogós hely. Helyzetüket azonban lényegesen nehezítette, hogy Tokióba érkezésüket követően Vasićnak pozitív lett a koronavírus-tesztje, ami két hét hét karantént vont maga után. A páros ez idő alatt nem tudott edzeni. A karanténidő lejárta után igyekeztek behozni a lemaradásukat, de erejükből most ennyire futotta. Mačković Martin a célba érkezést követően a könnyeivel is megküzdött. "Szorgalmasan edzettünk, minden tökéletes volt, megkaptuk a szükséges állami támogatást is. Nagyon hálásak vagyunk. Élveztem az egész évi felkészülést, bíztunk magunkban, tudtuk mire készülünk" - nyilatkozta a szabadkai fiatalember. Vasić már némileg derűlátóbban beszélt a sajtónak: "Reálisnak kell lennünk, azok után, amin átestünk, ez jó eredmény. Nem állunk meg, a párizsi olimpia már csak három évre van". 

Olimpiai elődöntős Novak Đoković. A negyeddöntőben a szerb világelső teniszező a japán Nisikori Keit verte fölényesen. A meccs Đoković javára 6:2, 6:0-val végződött. ülön öröm lehet a szerbnek, hogy búcsúzott az olimpiától egyik nagy riválisa, az orosz Medvegyev. Az elődöntőben Zverevvel játszik majd. 

Vegyespárosban a Đoković-Stojanović kettős is továbbjutott, német ellenfelüket 6:1, 6:2-re verték.

Magabiztosan nyert Szerbia női röplabda-válogatottja Kenya ellen a tokiói olimpián. Harmadik mérkőzésükön harmadik győzelmüket szerezték. A kenyaiakat 25:21, 25:11, 25:20-ra múlták felül, vagyis hozták a sima, 3:0-ás eredményt.

Harmadik mérkőzésükön harmadik győzelmüket szerezték.

Szerbia női kosárlabdacsapata azonban vereséget szenvedett Spanyolországtól a tokiói olimpián. Az ibériai lányok a második félidei jobb játékuknak köszönhetően 85-70-re diadalmaskodtak. A spanyolok védekezése javult jelentősen a második játékrészben. Ennek köszönhetik a sikerüket. 

A szerbeknek egy győzelem, egy vereség a mérlegük.

Újabb sima győzelmet könyvelhetnek el a szerb férfi vízipólósok a tokiói olimpián. Ausztráliát verték 14:8 arányban. A delfinek sokat javítottak a játékukon a spanyoloktól elszenvedett vereségük után. A csoportmérlegük jelenleg 2 győzelem, 1 vereség. Legközelebb szombat reggel fél 9-kor szurkolhatunk nekik, amikor a horvátokkal csapnak össze.

Még néhány egyéni eredmény: Zorana Arunović sportlövő kiválóan szerepelt a pisztoly 25 méteres kategóriájában, jelenleg első. Holnap folytatódik a verseny. Az ökölvívó Nina Radovanović is jól menetel, negyeddöntőben van, így tovább szurkolhatunk neki. Legközelebb vasárnap hajnalban száll ringbe. Aleksandar Kukolj cselgáncsozót megállították a 100 kilogrammosok nyolcaddöntőjében. A koreai ellenfele jobbnak bizonyult. Jovana Arsić a női egypárevezésben a C döntőbe jutott.

Tokió 2020
evezés
Miloš Vasić
Nina Radovanović
Jovana Arsić
Mačković Martin

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.