Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Đoković elődöntős, ötödik a Mačković-Vasić páros

2021.07.29
15:43
2021.07.29
16:31
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Gazdag olimpiai programjuk volt ma a szerbiai sportolóknak, sok versenyző pályára lépett, de a teljesítmény felemásra sikeredett. A szabadkai Mačković-Vasić páros az 5. helyen ért célba, Đoković elődöntőbe jutott egyéniben és vegyespárosban is.

Ötödik lett a Mačković Martin-Miloš Vasić kormányos nélküli evezőspáros 2000 méteren a tokiói olimpián. A szabadkai fiú és társa ezzel pontszerző helyen végzett. Elégedettek lehetnek az eredménnyel, ha figyelembe vesszük, hogy Tokióba érkezésüket követően Vasić pozitív koronatesztet produkált, és karanténba került. A futamot egy horvát testvérpár nyerte, az ezüstöt a románok vitték.

Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Nem vagyok elégedett, összetört a szívem - nyilatkozta a szerb közmédiának Mačković. Nem titkolt vágya volt az arany, vagy legalább a dobogós hely. Helyzetüket azonban lényegesen nehezítette, hogy Tokióba érkezésüket követően Vasićnak pozitív lett a koronavírus-tesztje, ami két hét hét karantént vont maga után. A páros ez idő alatt nem tudott edzeni. A karanténidő lejárta után igyekeztek behozni a lemaradásukat, de erejükből most ennyire futotta. Mačković Martin a célba érkezést követően a könnyeivel is megküzdött. "Szorgalmasan edzettünk, minden tökéletes volt, megkaptuk a szükséges állami támogatást is. Nagyon hálásak vagyunk. Élveztem az egész évi felkészülést, bíztunk magunkban, tudtuk mire készülünk" - nyilatkozta a szabadkai fiatalember. Vasić már némileg derűlátóbban beszélt a sajtónak: "Reálisnak kell lennünk, azok után, amin átestünk, ez jó eredmény. Nem állunk meg, a párizsi olimpia már csak három évre van". 

Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Olimpiai elődöntős Novak Đoković. A negyeddöntőben a szerb világelső teniszező a japán Nisikori Keit verte fölényesen. A meccs Đoković javára 6:2, 6:0-val végződött. ülön öröm lehet a szerbnek, hogy búcsúzott az olimpiától egyik nagy riválisa, az orosz Medvegyev. Az elődöntőben Zverevvel játszik majd. 

Vegyespárosban a Đoković-Stojanović kettős is továbbjutott, német ellenfelüket 6:1, 6:2-re verték.

Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Magabiztosan nyert Szerbia női röplabda-válogatottja Kenya ellen a tokiói olimpián. Harmadik mérkőzésükön harmadik győzelmüket szerezték. A kenyaiakat 25:21, 25:11, 25:20-ra múlták felül, vagyis hozták a sima, 3:0-ás eredményt.

Harmadik mérkőzésükön harmadik győzelmüket szerezték.

Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Szerbia női kosárlabdacsapata azonban vereséget szenvedett Spanyolországtól a tokiói olimpián. Az ibériai lányok a második félidei jobb játékuknak köszönhetően 85-70-re diadalmaskodtak. A spanyolok védekezése javult jelentősen a második játékrészben. Ennek köszönhetik a sikerüket. 

A szerbeknek egy győzelem, egy vereség a mérlegük.

Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey

Újabb sima győzelmet könyvelhetnek el a szerb férfi vízipólósok a tokiói olimpián. Ausztráliát verték 14:8 arányban. A delfinek sokat javítottak a játékukon a spanyoloktól elszenvedett vereségük után. A csoportmérlegük jelenleg 2 győzelem, 1 vereség. Legközelebb szombat reggel fél 9-kor szurkolhatunk nekik, amikor a horvátokkal csapnak össze.

Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Még néhány egyéni eredmény: Zorana Arunović sportlövő kiválóan szerepelt a pisztoly 25 méteres kategóriájában, jelenleg első. Holnap folytatódik a verseny. Az ökölvívó Nina Radovanović is jól menetel, negyeddöntőben van, így tovább szurkolhatunk neki. Legközelebb vasárnap hajnalban száll ringbe. Aleksandar Kukolj cselgáncsozót megállították a 100 kilogrammosok nyolcaddöntőjében. A koreai ellenfele jobbnak bizonyult. Jovana Arsić a női egypárevezésben a C döntőbe jutott.

Tokió 2020
evezés
Miloš Vasić
Nina Radovanović
Jovana Arsić
Mačković Martin

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.