Ugrás a tartalomra

Hétfőre szabadnapot kértek az angolok, Eb-győzelmet ünnepelnének

2021.07.11
07:51
2021.07.11
10:39
Forrás
Pannon RTV
Az ország válogatottja vasárnap este 21 órakor Európa-bajnoki döntőt játszik Olaszországgal a londoni Wembley stadionban.

Az ország válogatottja ma este 21 órakor Európa-bajnoki döntőt játszik Olaszországgal a londoni Wembley stadionban. A labdarúgó Európa-bajnokság döntője miatt nyolcmillió angol munkavállaló kért szabadnapot a mérkőzés másnapjára. Az Eb-döntő napján még a nagyobb üzletláncok is hamarabb bezárnak, hogy egyetlen szurkoló se maradhasson le az olaszok elleni csúcsrangadóról. Anglia a története során először lehet Európa-bajnok, szóval érthető a felfokozott helyzet. A Blikk megírta, annak érdekében, hogy a döntő utáni hétfői napot szabadnappá nyilvánítsák, petíció is indult, amit már több mint 350 ezren írták alá, az ötlettől pedig Boris Johnson sem zárkózik el. A brit miniszterelnök egyébként korábban arra kérte a munkáltatókat és az iskolákat, hogy hétfőn legyenek türelmesek a késve érkezőkkel.

33 mérkőzés után most kaphat ki először Olaszország. Anglia pedig 55 év várakozás után emelhet újra trófeát a magasba egy rangos megmérettetésen. A két csapat az angolok szentélyében mérkőzik meg egymással.

A két labdarúgó-nagyhatalom Anglia és Olaszország mérkőzik meg egymással a londoni Wembley Stadionban 21 órától. Az oroszlánosokat Harry Kane vezeti, míg a másik térfélen Giorgio Chiellini indítja csatába az azzurrikat.

Az 1966-os világbajnoki győzelem után, a szigetországiak előtt 55 év várakozást követően újra megnyílt az esély, hogy trófeát nyerjenek. Olaszország 1968 után másodszor lehet Európa-bajnok. Az angolok is tudják, hogy ez nem lesz könnyű feladat, mert ellenfelük 33 mérkőzés óta veretlen. Az eddigi párharcaik is legendásak voltak. 1997-ben például egy világbajnoki-selejtezőn mérkőztek meg, amelyet a néhai Puhl Sándor vezetett. Akkor az angol cserék között szerepelt a jelenlegi szövetségi kapitányuk, Gareth Southgate is. Akkor az olaszok bizonyultak jobbnak. Eddig 27 olasz-angol válogatott mérkőzést rendeztek. A mérleg olasz fölényt mutat: az angolok nyolc-nyolc siker és döntetlen mellett 11 alkalommal vesztesen hagyták el a pályát.

A mostani EB-döntő esetében a fogadóirodák az olasz győzelemre 3,10-es szorzót, az angolra pedig 2,60-ast számolnak a rendes játékidőben, vagyis angol győzelmet várnak.

A szurkolók csalódottak, mert ezúttal sem lesz bronzmeccs az EB-n. Sokan bírálták az UEFA vezetőit amiért 37 éve eltörölték ennek az intézményét. Információk szerint azonban eddig sem tartották indokoltnak, hogy visszahozzák a bronzmeccseket és nem is tervezik.

Anglia
Olaszország
Európa-bajokság
Wembley

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.