Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf arany-, Tóth Krisztián és a magyar férfi kardválogatott bronzérmet szerzett az olimpián

2021.07.28
14:22
2021.07.29
07:47
Forrás
Pannon RTV
Aranyérmet nyert a magyar úszó Milák Kristóf a tokiói olimpián. Kenderesi a negyedik lett a hajnali döntőben. A férfi kardcsapat bronzérmet nyert, ahogy a cselgáncsozó Tóth is. A női vízilabdázók pedig bravúros győzelmet arattak az amerikaiak felett.

A világbajnoki címvédő Milák Kristóf 200 méteres pillangóúszásban nyert, sőt ideje olimpiai csúcsot ért. 

A szám másik magyar indulója Kenderesi Tamás a negyedik helyen végzett.

A 21 éves klasszis a magyar úszósport első olimpiai aranyérmét szerezte pillangóban. Ő a szám Európa-bajnoka, világbajnoka, világcsúcstartója és most már olimpiai bajnoka is.

MTI/Kovács Tamás

További úszószámokban is érdekeltek voltak a magyarok az olimpia ötödik napjának elején. Kapás Boglárka a 3., Németh Nándor a 7. legjobb idővel döntős. Hosszú Katinka 200 vegyesen messze volt a dobogótól, 7. lett. 

MTI/Illyés Tibor

A magyar férfi kardválogatott kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért vívhatott a fegyvernem szerdai csapatversenyében a tokiói olimpián.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András összeállítású gárda a legjobb négy között óriási csatában, 45-43-ra maradt alul az olaszokkal szemben.

MTI/Illyés Tibor

A harmadik helyért a németekkel kardoztak, itt már jó ütemben vívtak, folyamatosan magabiztosan vezettek, a végeredmény 45:40 lett.

MTI/Czeglédi Zsolt

A cselgáncsozó Tóth Krisztián nyolcaddöntőbe jutott a 90 kilogrammosok között, ott azonban nagy csata végén elveszítette negyeddöntőjét, így a vigaszágon folytathatta szereplését.

Az MTK versenyzője a menekültek csapatában szereplő Popole Misenga és a japán Mikaj Sojcsiro legyőzése után a nyolc között a német Eduard Trippellel találkozott, aki az akció nélkül zárult rendes mérkőzésidő után, az aranypontig tartó ráadás legelején vazaarit érő dobást mutatott be rajta.

Tóth a vigaszágon egy mérkőzést vívott. A vigaszágon holland ellenfelével csapott össze, és vazaarival nyert.

MTI/Czeglédi Zsolt

A bronzmérkőzésen a magyar versenyző ellenfele a kétszeres Európa-bajnok, egyszeres bronzérmes, 6-szoros Grand Slam-érmes 24 éves orosz Mihajl Igolnyikov volt. Tóth a helyosztón aranypontban győzte le ellenfelét. A 27 éves sportoló a magyar dzsúdósport tizedik érmét - a hatodik bronzot - szerezte ötkarikás játékokon.

MTI/Kovács Tamás

A vízilabda női tornáján a magyarok az Egyesült Államok csapatával játszottak. 

A magyar válogatott második csoportmeccsén elképesztő bravúrt végrehajtva 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot.

Tokió 2020
olimpia
úszás
Milák Kristóf
kard
Tóth Krisztián

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:49, Frissítve: 21:06

Đoković döntős Tel-Avivban

Novak Đoković bejutott a tel-avivi keménypályás férfi tenisztorna döntőjébe, miután 6:1, 7:6-ra legyőzte az orosz Roman Szafjullint.
19:18

Nemzeti Vágta - Lesz kiért szorítanunk holnap is!

Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben részt vevő 60 magyarországi és határon túli település lovasainak felvonulásával megkezdődött a 15. Nemzeti Vágta.
18:52

181 éves a Szabadkai Közkórház

Az 1841. október elsején 20 ággyal kialakított első szabadkai kórház az évek során jelentős regionális egészségügyi intézménnyé nőtte ki magát, amelyben jelenleg 670 fekvőbeteg ellátására van lehetőség.
16:19, Frissítve: 16:44

Ez erős volt! - Chili Fesztet tartottak Kisradanovácon

Ismét megszervezték a Chili Fesztet Kisradanovácon. A kirakodóvásár mellett erősevő versenyt is tartottak. A legbátrabbaknak a különféle erős paprikával megspékelt csilis babot kellett befalniuk, minél rövidebb idő alatt.
15:45, Frissítve: 16:23

Minden a kukoricáról szólt Bajmokon

Gyermekrajz-kiállítással és fogalmazás-versennyel kezdődött pénteken a bajmoki Kukoricafesztivál. A munkákat a Dózsa György Magyar Művelődési Egyesületben állították ki, a legjobbakat pedig érdekes díjakkal jutalmazták.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.