Ugrás a tartalomra
Pixabay/Ramdlon

Dr. Janković: Két-három hét bezárásra lenne szükség

2021.03.01
11:39
Forrás
021.rs, Magyar Szó
Olyan intézkedésekre van szükségünk, amelyek mellett nem lesz egyetlen áldozatunk sem – mondta dr. Radmilo Janković, a niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese.

Amennyiben két-három hétre mindent bezárnánk és továbbra is a jelenlegi ütemben haladna a koronavírus elleni oltás, akkor megszüntethetnénk azt az ördögi kört, amiben vagyunk és csökkenhetne a fertőzöttek száma – jelentette ki dr. Radmilo Janković, a niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese. Véleménye szerint nem helyénvaló azzal az indoklással elutasítani a szigorításokat, hogy a vendéglátó szolgáltatások hozzájárulhatnak egy bizonyos gazdasági szint megtartásához, mert időközben veszítjük az emberéleteket. Janković hozzátette, elszomorítja az a tény, hogy az egészségügyi dolgozók kevesebb, mint fele vette fel a védőoltást idáig.

Dr. Radmilo Janković
lezárás
koronavírus-járvány
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus elleni védőoltás

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű