Ugrás a tartalomra
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Korszerű kórházépületet adtak át

2022.02.27
12:47
2022.02.27
16:23
Forrás
Pannon RTV
Több mint 800 beteg számára nyújt ellátást a Szerbiai Klinikai Központ új épülete Belgrádban. A 86 ezer négyzetméteren elterülő új létesítményt a legkorszerűbb berendezésekkel szerelték föl.
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Nemcsak a régió, hanem Európa egyik legnagyobb és legmodernebb kórházát adták át Belgrádban. A 12 emeletes épületbe eddig 260 millió eurót fektettek be. Milika Ašanin, igazgató, Szerbiai Klinikai Központ: „Ma egy hatalmas kórházi kapacitással rendelkező létesítményt vettünk át, amely 825 kórházi ággyal rendelkezik, 230 ágy pedig az intenzív betegellátást teszi lehetővé. A legkorszerűbb berendezéssel vettük át az épületet.”

TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

A dolgozók rendelkezésére drága és modern berendezések állnak, így az orvostudomány minden ágában speciális eljárásokat tudnak végezni. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ez nemcsak a belgrádiaknak épült, hanem minden embernek Szerbiában. Különösen a súlyos és veszélyeztetett betegeknek jelent sokat. Van helikopterleszállónk, és 640 férőhelyes garázs is, ebből még többet kell építeni.”

A központban 400 új orvost alkalmaznak majd.

kórház
Szerbiai Klinikai Központ
Belgrád
korszerű berendezések
épület
Aleksandar Vučić

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.