Ugrás a tartalomra
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Korszerű kórházépületet adtak át

2022.02.27
12:47
2022.02.27
16:23
Forrás
Pannon RTV
Több mint 800 beteg számára nyújt ellátást a Szerbiai Klinikai Központ új épülete Belgrádban. A 86 ezer négyzetméteren elterülő új létesítményt a legkorszerűbb berendezésekkel szerelték föl.
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Nemcsak a régió, hanem Európa egyik legnagyobb és legmodernebb kórházát adták át Belgrádban. A 12 emeletes épületbe eddig 260 millió eurót fektettek be. Milika Ašanin, igazgató, Szerbiai Klinikai Központ: „Ma egy hatalmas kórházi kapacitással rendelkező létesítményt vettünk át, amely 825 kórházi ággyal rendelkezik, 230 ágy pedig az intenzív betegellátást teszi lehetővé. A legkorszerűbb berendezéssel vettük át az épületet.”

TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

A dolgozók rendelkezésére drága és modern berendezések állnak, így az orvostudomány minden ágában speciális eljárásokat tudnak végezni. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ez nemcsak a belgrádiaknak épült, hanem minden embernek Szerbiában. Különösen a súlyos és veszélyeztetett betegeknek jelent sokat. Van helikopterleszállónk, és 640 férőhelyes garázs is, ebből még többet kell építeni.”

A központban 400 új orvost alkalmaznak majd.

kórház
Szerbiai Klinikai Központ
Belgrád
korszerű berendezések
épület
Aleksandar Vučić

Most

20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű