Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Koalíciós szerződés a Dveri és a POKS között

2022.02.16
14:27
2022.02.16
17:15
Forrás
Tanjug
A két párt közösen indul a választásokon.

Koalíciós szerződést írt alá a Dveri Szerb Mozgalom és a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalma (POKS). A két párt közös erővel indul a soron következő köztársasági parlamenti, elnöki és belgrádi választásokon is. Listájuk a Boško Obradović Dveri Szerb Mozgalom, POKS Miloš Parandilović - Hazafias Blokk a Szerb Királyság Megújhodásáért nevet viseli majd.

A listavezető Boško Obradović lesz. A Dveri vezetője a koalíciós szerződés aláírása után azt mondta, hogy a két párt reagált azon személyek kérésére, akik a nemrégiben megtartott referendumon az alkotmánymódosítás ellen voltak, és azt kérték, hogy az április harmadikai választáson közös erővel vegyenek részt.

Dveri
POKS
Boško Obradović
koalíció
választások

Most

12:26, Frissítve: 12:58

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.
10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.