Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.11.23.

2022.11.23
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban is marad a borongós, csapadékos időjárás. A térségben a hajnali órákban fagypont közeli hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

A következő napokban átlagosan 7 és 9 fok között alakulnak a nappali csúcsok. Szeles, változékony időre van kilátás.

Az éjszakai órákban 0 és -3 fok körüli minimum értékeket lehet számítani országszerte. Este többnyire tiszta lesz felettünk az ég, hajnalra azonban megnövekszik a felhőzet és kisebb csapadék is előfordulhat majd eső formájában.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Sokfelé ködös lesz a hajnal, de kisebb szitálás és zápor is előfordulhat. Napközben nyugat felől elkezd szakadozni, vékonyodni a felhőzet, azonban az ország túlnyomó részén marad a borult ég. Itt kisebb eső, zápor is kialakulhat. Átlagosan 7 és 9 fok közötti nappali csúcsokra van kilátás.

Pénteken csökken a felhősödés és a nap is kisüthet, de az északkeleti részeken megmarad a borult idő. A felhős tájakon szitálás is előfordulhat, de más csapadék nem valószínű. Szombaton és vasárnap már csak helyenként lehet gyenge eső, a hegyekben hózápor, a legtöbb helyen azonban felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésben is bízhatunk. A nappali csúcsok 6 és 8 fok között alakulnak. A jövő hét első napján hajnalban 0 és 2 fok körüli minimumokat mérhetünk, helyenként gyenge fagyra is számítani kell.

A régió időjárása jellemzően megegyezik majd a vidékünkön tapasztalhatóval. Szeles, helyenként csapadékos időjárás lesz tapasztalható holnap. Sokfelé megnövekszik ugyan a felhőzet, de változékony napos és felhős időszakok váltják majd egymást, kisebb zápor bármikor előfordulhat. A legmagasabb nappali értékekre Belgrádban, Bukarestben, Eszéken és Podgoricán kell számítani 10 fokos értékekkel. Kolozsváron 9, míg Szegeden és Temesváron 8 fokot mérhetünk. Szófiában 6, Nisben 5 fokig melegszik majd a levegő. A leghidegebb Szarajevóban és Ljubljanában lesz, ott csupán 3-4 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.