Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.11.27.

2022.11.27
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
Hétfőn még túlnyomórészt ködös, borongós időre van kilátás, de keddtől visszatérnek a napos délutánok.

A jövő hét első felében 1 és 9 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, csapadékra nincs kilátás, viszont a hajnali és a reggeli órákban ködszitálás előfordulhat.

Ma éjszaka Vajdaság egész területén 2-4 fok közötti értékeket mérhetünk. Többfelé képződhet pára, köd. Ezért, ha útnak indulunk tartsuk a megfelelő követési távolságot, és vezessünk körültekintően! Több tájegységünkön számítani kell szitálásra, esetleg gyenge esőre. Nem lesz jelentős a légmozgás.

Hétfőn is sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az idő. Helyenként előfordulhat szitálás, hajnalban, reggel néhol ónos szitálás is kialakulhat. Nyirkos, -1 fokos értékek várhatók. Napközben egyedül a déli és délkeleti tájakon süthet ki a nap. Ezeken a területeken 7-8 fokra van kilátás. Vajdaság többi részén 3 és 7 fokos csúcsok várhatók.

Az elkövetkező napokban a felhős és a napos időszakok váltogatják egymást. Kedden erős lesz a légmozgás. Számottevő csapadék nem valószínű, a legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 2, a legmagasabb pedig 6 és 8 fok között alakul. Szerdán lecsendesedik a szél, néhol akár 10 fokot is mutathat a hőmérő higanyszála a kora délutáni órákban. Pénteken is hasonló időre kell számítani, hajnalban többfelé fagyhat, kora délután pedig 2 és 8 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

A régió időjárása jellemzően megegyezik majd a vidékünkön tapasztalhatóval. Sokfelé megnövekszik a felhőzet és ködfátyol nehezíti majd a látási viszonyokat a hajnali órákban. Délutánra kitisztul a ég és többórás napsütésre kell készülni. Többnyire a nyugati országokban lesz a leghűvösebb a nappal, mindössze 3-4 fokra van kilátás. De 4 fokot mérhetnek a Kolozsváron és Szófiában élők is. A régió más nagyvárosaiban, ahogy a térképen is jól látható 5 és 9 fok közötti alakul a hőmérséklet. Csapadékra nincs kilátás.

 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.