Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.12.01.

2022.12.01
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
Az előző szeles, borongós napokhoz képest valamivel enyhébb időjárásra van kilátás a hétvége felé közeledve.

Felhős-napos időszakok váltják majd egymást, de nem árt, ha az esernyőt is magunknál tartjuk, elszórtan ugyanis záporokra is számítani kell. A nappali csúcsértékek átlagosan 5 és 10 fok között alakulnak a térségben.

Az előttünk álló éjszakán fagypont feletti értékekre van kilátás, egyedül Topolyán és Szabadkán mutat majd 2 fokot a hőmérő. Magyarkanizsán és Belgrádban 3 fok lesz, a legtöbb helyen azonban 5 fok körüli minimumokat mérhetünk. Sűrű felhőréteg borítja az eget, Topolyán némi csapadékra is lehet számítani a hajnali órákban.

Pénteken túlnyomóan felhős, borongós idő várható. A legtöbb helyen 6 fok körül alakulnak a maximumok, Topolyán és Nagykikindán 7 fokig emelkedik a hőmérséklet. Kúla és Zombor környékén csapadék is előfordulhat, a déli országrészben pedig megélénkül a szélmozgás.

A hétvégére némileg felmelegszik a hőmérséklet, a délutáni órákban 7 fok körüli csúcsokat mérhetünk, csapadékra elszórtan számíthatunk, éjszakai fagy nem valószínű, 2-3 fok körüli értékekre van kilátás a hajnali órákban. A jövő hét elején valamivel melegebb lesz, kora délután helyenként akár 10 fokot is mérhetünk. A szél is megélénkül, kedden pedig elszórtan záporok is kialakulhatnak.

3 és 10 fok között alakulnak a nappali csúcsértékek a régió országaiban holnap. Az Adria térségében néhol már havas eső is eshet, főként Horvátországban, Zágráb környékén. Szegeden és Budapesten 4-5 fokos maximumokat mérhetünk. A legtöbb szomszédos országban változékony, felhős-napos időre van kilátás.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.