Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.12.29.

2022.12.29
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
A hónap utolsó napjaiban és a jövő év elején is marad az enyhének mondható, tavaszias időjárás térségünkben.

Az átlaghőmérséklet az elkövetkező napokban is 10 és 15 fok között várható. Változékony időre számíthatunk, kisebb zápor vagy zivatar csak elszórtan fordulhat elő.

Éjjel északon gyenge marad a légmozgás, az ország déli felén élénk, erős DNY-i szélmozgás várható. Északon előfordulhat párás, ködös idő emiatt nem árt az óvatosság. Eleinte keleten lehet borongós és felhős az ég, majd hajnalban erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé, főként keleten várhatók kisebb esők.

Péntek délelőtt változékony napos és borongós idő várható. Délkeleten eleinte még erős marad a DNY-i szél, majd jelentősen mérséklődik. Az ország északi részén napközben többnyire felhős lesz az ég, helyenként esővel, másutt többnyire napos idő várható. Délután, északnyugat felől lecsökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Folytatódik az enyhülés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 13 fok között alakul.

Az év utolsó napján többnyire napos, gyengén felhős idő várható, néhol kisebb esővel, gyenge és mérsékelt, déli és délnyugati szélmozgással. Az ország nyugati, délnyugati felén viszont zömmel napos, kifejezetten enyhe időre van kilátás, +10 - +16 fokos maximum hőmérséklettel. A hétfő, kedd sem ígér frontokat, az eddigiekhez hasonló marad az időjárás. Fokozódhat a párásság és a ködhajlam, így szürke, ködfelhős, kissé hűvösebb és napsütéses, szokatlanul enyhe területek egyaránt előfordulhatnak az országban. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködben szitálások előfordulnak.

A régió más országaiban sem kell komolyabb fagyokra számítani, az időjárás vidékünkhöz hasonlóan változékony lesz. A legalacsonyabb hőmérsékletre Kolozsvár és Szófia környékén kell számítani, ahol csupán 6 fok körüli értéket mérhetnek, legmagasabb érték Belgrádban várható 14 fok kíséretében, míg a régió többi városában átlagosan 9 és 13 fok közötti értékekre van kilátás.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.