Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.01.01.

2023.01.01
18:00
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is enyhe marad a tél térségünkben. Az átlaghőmérséklet az elkövetkező napokban 10 és 14 fok között várható. Változékony időre számíthatunk, elszórtan esővel, záporokkal.

Éjszaka marad a korábbi napokhoz hasonló időjárás térségünkben. Többnyire gyengén felhős, csillagfényes lesz az égbolt, de északon ismét fokozódhat a párásság. Kis körzetekben köd is képződhet, vidékünkön átlagosan 3 és 7 fok közötti hőmérséklet várható.

Hétfőn is folytatódik a frontmentes, szokatlanul enyhe időjárás. A hajnali, reggeli időszakban, északon, északkeleten ismét előfordulhatnak párásabb, esetleg ködfoltos területek, de a pára nagyrészt eloszlik, és napközben ott is vékonyodik, szakadozik várhatóan a felhőzet. Vajdaság túlnyomó részén 14 fokos hőmérsékleti értékeket mérhetünk a délutáni órákban, Nagykikinda és Újvidék környékén azonban 15 fok fölé is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

A jövő héten sem kell túlzottan hideg, télies időre számítani. A hőmérséklet Vajdaságban 10 és 13 fok között mozog majd. Változékony, többnyire napos idő jellemzi időjárásunkat. Kedden gyenge hidegfront keverheti át a levegőt az országban. Reggel a derült és a párás területek váltakoznak, majd a kissé élénkülő északi szél mellett erősebb felhősödés várható. Délkeleten valószínű a legtovább napsütés. Jelentősebb eső nem érkezik, kisebb szemerkélés nem kizárt, de az idő enyhe marad. Szerdára árnyalatnyit csökkenhet a hőmérséklet, de marad az évszakhoz képest enyhe idő. Csütörtökre borongósabb idő kialakulása körvonalazódik szórványosan szemerkélő esővel. Pénteken zömében felhős lehet az ég, itt-ott kisebb esővel.

A régió időjárása jellemzően megegyezik majd a vidékünkön tapasztalhatóval. Változékony időre van kilátás. A legalacsonyabb hőmérsékletre Kolozsvár környékén kell számítani, ahol csupán 4 fokot mérhetünk, néhány fokkal melegebb idő várható Budapesten, ahol 7 fok lesz, míg Bukarestben akár 16 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A régió többi városában azonban átlagosan 10 és 14 fok közötti értékekre van kilátás.

időjárás-érzékenység
időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.