Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.01.30.

2023.01.30
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Hideg fronthatás éri el térségünket a következő néhány napban, ezzel együtt az északnyugati szél is megélénkül.

Csapadékra a hétvégéig csak a magasabb fekvő tájakon van kilátás. A nappali csúcsok a 8-9 fokot is elérhetik.

Ma éjszaka többnyire fagypont körül alakulnak a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek, talaj menti fagyra számítani lehet. Topolyán -1 fokot, Szabadkán +1 fokot mutat majd a hőmérő, tiszta lesz felettünk az ég, néhol élénk széllökésekre lehet számítani a hajnali órákban.

Holnap, vagyis kedden egy hidegfront hatására változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok, elsősorban a magasabb tájakon hózáporok kialakulására. Sokfelé erős, viharos lesz az északnyugati szél, emiatt hőérzetünk sokkal alacsonyabb lesz. Átlagosan 3 és 5 fok között alakulnak a nappali értékek.

Szerdán és csütörtökön is hasonló időben lesz részünk, 7-8 fokos maximum hőmérsékletekkel. Pénteken valamelyest lecsökken a hőmérséklet, napközben már csak 4 fokot, míg éjszaka – 1-et mérhetünk. Csapadékra továbbra sem kell számítani. Szombaton valamivel melegebb lesz, egyes helyeken akár 9 fok is lehet, de az éjszakai órákban sem csökken 4 fok alá a hőmérséklet, csapadék ekkor már előfordulhat.

A környező országokban is hasonló időjárás várható a holnapi nap folyamán. Magyarországon sok napsütés és erős szél lesz jellemző országszerte, 4-6 fok körüli nappali csúcsokkal. Tőlünk keletre csapadékosra fordul az idő, havaseső, havazás is előfordulhat. A leghidegebb Szarajevóban és Kolozsváron lesz, ahol mindössze 1 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Ezzel szemben Podgoricán 10 fokot mérhetünk.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.