Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.02.05.

2023.02.05
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban többnyire napos, száraz, hideg időjárás lesz jellemző vidékünkre. A jövő hét első napjaiban gyenge és mérsékelt, északon és a hegyvidékeken időnként erős, északi és északnyugati szélmozgásra lehet számítani.

Jelentősebb csapadék eső vagy hó formájában kizárólag a hegyvidéki magasabban fekvő területeken várható.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti, derült, csillagos lesz felettünk az ég és országszerte fagyos időre készülhetünk. A hegyvidéki területeken havazás is várható. Az erős északi északnyugati szélben Vajdaságban átlagosan -3 fokos értékeket mérhetünk.

Hétfőn napközben több órára kisüt a nap, közepesen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Az élénk, erős lökésekkel kísért északi szélben -3, 3 fok között alakulnak a nappali csúcsértékek.

Kedden a napos délelőttöt követően megnövekszik felettünk a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Továbbra is élénk, erős lökések kísérik az északias szelet, 0 és 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán közepesen felhős időre készülhetünk, a hegyvidéken kisebb havazás is lehet. Mérsékelt marad a szél, 0 és 4 fok között alakulnak a nappali értékek. Csütörtökön és pénteken többnyire napos időben lesz részünk, csapadék azonban nem várható. A mérsékelt szél mellett 4 és 5 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

A régió országaiban is a vidékünkhöz hasonlóan alakul az időjárás. Hétfőn többnyire erősen szeles, derült napos időben 0-2 fok között alakulnak a nappali értékek. Legalacsonyabb hőmérsékleti értéket a Szarajevó és Szófia környékén élők mérhetnek ezeken a helyeken -1 és -3 fokig csúszik a hőmérő higanyszála. Komolyabb havazás sehol sem várható.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.